Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește sâmbătă, 28 octombrie 2023, lansarea volumului „Zvonuri despre sfârșitul lumii. București, 1944 – 1953”, autor Stelian Tănase

0

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește sâmbătă, 28 octombrie 2023, lansarea volumului „Zvonuri despre sfârșitul lumii. București, 1944 – 1953”, autor Stelian Tănase. 

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începându cu ora 17.00, în prezența invitaților Stelian Tănase și Mihai Ghițulescu, istoric, iar moderator al evenimentului este Carmen Theo Făgețeanu, cronicar literar.

Stelian Tanase este scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune, profesor universitar. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a participat activ la evenimentele din decembrie 1989, devenind o personalitate de referință a societății civile românești.

 A fost primul președinte al Grupului pentru Dialog Social, vicepreședinte al Partidului Alianța Civică, Președinte al Societății Române de Radio și Televiziune, fiind în prezent profesor la Facultatea de Știinte Politice.
Opera sa cuprinde lucrari de ficțiune (literatură), texte de nonficțiune (știinte politice, istorie, cercetarea arhivelor) și volume de memorialistică.

„Zvonuri despre sfârșitul lumii este o istorie a ultimilor ani de război și primilor ani de pace postbelică privită din multiple unghiuri. Cu talentul sau inegalabil, autorul descrie fapte de zi cu zi, viața cotidiană. Sinucideri și crime care au cutremurat Bucureștiul, drame sentimentale, intrigi de tot felul și violențe ale bandelor de gangsteri care seamană haosul, teroarea și panica. Istoria mică, așa cum se spune.”

Stelian Tănase

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia Aman”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *