Muzeul Olteniei Craiova, expoziția de artă fotografică intitulată Hoinar prin Oltenia

0

În perioada 24 octombrie – 15 noiembrie, Muzeul Olteniei Craiova, în colaborare cu Departamentul de Geografie din cadrul Facultății de Științe – Universitatea din Craiova, organizează expoziția de artă fotografică intitulată Hoinar prin Oltenia.

În cadrul expoziției, craiovenii și vizitatorii Băniei pot admira peste 50 de fotografii color și alb-negru, ce înfățișează îndeosebi memorabile aspecte naturale caracteristice Olteniei, dar surprind și interesante amprente umane lăsate asupra acestei regiuni. Periplul vizual pornește de la ineditele peisaje ale Luncii Dunării oltene și poartă vizitatorii până pe culmile înzăpezite ale Munților Parâng.

Lucrările fotografice au fost realizate de către studenții și profesorii geografi craioveni, pe parcursul aplicațiilor practice de teren realizate în perioada 2010 – 2023. Autorii le consideră atât un minunat prilej pentru a (re)descoperi frumuseți tăinuite într-un spațiu familiar, precum și o invitație la călătorie, un îndemn la explorare.

Expoziția, care va fi găzduită la Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei (Casa Băniei, Str. Matei Basarab nr. 16), va avea vernisajul marți, 24 octombrie, la ora 15.00. Sunt invitați să participe toți pasionații de fotografie, de natură și de călătorii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *