Pârâul Craiovița decolmatat până la Popoveni

0

Lucrarea de decolmatare a pârâului Craiovița, efectuată de către Administrația Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, în parteneriat cu Primăria Craiova s-a realizat, până în prezent, pe o lungime de aproximativ 1800 m, pe ambele maluri.

Pârâul Craiovița asigură scurgerea apelor provenite din ploi către râul Jiu și urmează a fi decolmatat până la Popoveni, în zona casetată.

De când a început lucrarea de curățare a canalului colector, au fost colectate mii de tone de deșeuri de tot felul.Tot ce s-a excavat a fost dus la groapa de gunoi de către Iridex.

Personalul Administrației Bazinale de Apă Jiu a efectuat, în această perioadă, o serie de lucrări de curățare și întreținere a malurilor râurilor și pâraielor din județul Dolj, dar și a lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare. La acestea din urmă amintim digurile de la Dunăre, digul râu Jiu, la Coțofenii din Dos, Beharca-Tatomirești și sectorul Secui-Bratovoiești.

Totodată, zilele acestea au fost curățate pâraiele Teslui, sector Pielești-Popânzărești și Vlașca la Golfin, personalul Apele Române Jiu cosând vegetația atât manual, cât și mecanic.

Compartimetul Relații cu Presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *