Bucureștiul se pregătește să găzduiască cea de-a 16-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON

0

Cel mai important eveniment de alergare din România,Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON ajuns la ediția a 16-a, va avea loc în perioada 14-15 octombrie.

Sâmbătă, 14 octombrie vor avea loc cursele necompetitive, cu starturile de la 08.50 pentru fotolii rulante, urmând ca la ora 09.00 să ia startul alergătorii pentru Cursa Populară EY România (2,5 km) iar de la ora 10.30 vor începe Cursele Copiilor. 

Traseele curselor de sâmbătă au ca puncte de start și sosire Piața Constituției și se desfașoară pe Bd. Unirii până la Piața Unirii. Cursa Populară prezentată de EY este una dintre cele mai îndrăgite curse ale evenimentului, dând practic startul weekendului Maratonului București 2023. Traseul este de 2.5 km și cuprinde puncte spectaculoase din centrul capitalei. Cursa Populară EY este necompetitivă, ea adresându-se alergătorilor de toate abilitățile. 

Seria Curselor Copiilor le oferă micilor atleți cărora le place să fie activi, șansa de a străluci la starturile pe categorii de vârste 0-3ani,4-5 ani 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani. Cursele Copiilor au pornit de la ideea bucuriei copiilor de a alerga pur si simplu pentru distracție, cursele fiind gratuite, necompetitive, necronometate, iar premiile sunt oferite prin tragere la sorți.

Duminică, 15 octombrie este dedicată curselor competitive. Primul start va avea loc la ora 07.50 pentru cursa de 10km Vodafone fotolii rulante, urmând ca la 08.00 să ia startul cursa 10k Vodafone individual. Startul pentru cursele competitive- Cursa 42 km Raiffeisen Bank, Cursa 21 km Playtika și Cursa Ștafete-  va avea loc la ora  09.30

Trecând pe lângă cele mai importante repere emblematice și culturale ale Bucureștiului, alergătorii vor putea să exploreze capitala pe un traseu extraordinar, cu punct de plecare Bd. Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și sosire în Piata Constituției, parcurgând bulevardele din centrul și nordul Bucureștiului (Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kiseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia). Traseul este plat și rapid, cu o diferență totală de 100m.

RunInBucharest, organizatorul evenimentului, anunță câteva informații importante pentru toți participanții:

– Sunt așteptați 16.000 de alergători la Raiffeisen Bucharest MARATHON;

–            Cursele Copiilor și Cursele Maraton, Semimaraton și 10 km sunt sold-out, rămânând    încă locuri disponibile la cursele de adulți necompetitive și maraton ștafetă;

– Alergătorii cu vârste cuprinse între 0-18 ani au înscrierile gratuite;

– Înscrierile online sunt deschise până marți, 10 octombrie; 

– Înscrieri vor fi disponibile și în cadrul Sport Expo, în limita locurilor disponibile, în Piața Constituției, începând de joi, 12 octombrie, orele 16.00;

– Kiturile de concurs pot fi ridicate în cadrul Sport Expo, în Piața Constituției, începând de joi,  12 octombrie, orele 16.00

– Cursa de maraton este criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice din Paris 2024;

– 14 cauze sociale sunt susținute de Maratonul București și de alergători;

 – Sport Expo este o destinație populară pentru alergători, sponsori și până la 20.000 de vizitatori și pasionați de sport. Situat în Piața Constituției, este locul de unde îți poți ridica kitul de concurs și pentru a te întâlni cu expozanți importanți din industria fitness, well-being  și alergare.

– Peste 600 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), în zilele de eveniment;

– Pe traseu vor fi 11 puncte de entertainment și 10 puncte de hidratare;

– Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureștiului, în Piața Constituției, iar hărțile sunt disponibile pe site-ul www.bucharest-marathon.com.

–             sâmbătă, 14 octombrie, se vor aplica restricții de trafic în intervalul 08.00-15.00, urmând ca  duminică , 15 octombrie să fie aplicate restricții de circulație în intervalul 07.00-16.00.

Sâmbătă, 14 octombrie, orele 13.00 va avea loc Under Armour Shake Out Run, un antrenament facilitat de 321Sport. Lungimea traseului este de aproximativ 5 kilometri, și se va desfășura în Parcul Izvor. Antrenamentul nu va fi cronometrat, deoarece acest eveniment nu are caracter competitiv. Cursa este gratuită, deschisă tuturor participanților la Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON  și va fi necesară înregistrarea în prealabil. 

Maratonul București 2023 în cifre:

Traseu

– 4 sectoare traversate 

– 10 puncte de cronometrare

– 35 atracții turistice

– 30  pacemakeri

Hidratare și energizare

– 15 tone de fructe(banane, portocale și mere)

– 155.000 pahare reciclabile apa 

– 50.000 pahare reciclabile energizant

– 55.000 sticle 0.5 l apă plată

– 12.500 sticle 2 l apă plată

Reciclare

– 110 tomberoane plastic

– 110 tomberoane menajer

– 110 tomberoane hârtie/carton

– 85 metri cubi tone gunoi produs în cadrul evenimentului (estimat

-150 km bandă delimitare traseu fabricate din materiale biodegradabile

-15 000 săculeți  reutilizabili și pungi din material biodegradabil

Servicii poliție, jandarmerie, pază, medicale, pompieri

– 1 centru de comandă

– 515 reprezentanți ai forțelor de ordine (poliție, jandarmerie, poliție locală)

– 14 ambulanțe SABIF

– 6 bicicliști patrulare cu defibrilatoare

– 60 voluntari Crucea Roșie ultimii 5 km

– 24 arbitri direcționare pe trase

Spectatorii sunt bineveniți să iasă și să încurajeze miile de copii și adulți care aleargă prin centrul Bucureștiului sau/și pot veni să se înscrie la una dintre cursele de duminică.

Participanții la Maratonul București Raiffeisen Bank vor primi și anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de Raiffeisen Bank, iar noutatea acestei ediții este că ele vor fi oferite tuturor, indiferent că sunt concurenți, voluntari, sponsori sau parteneri.

Anul viitor va marca o premieră în viața Maratonului București, World Masters Athletics Marathon Championship va fi găzduit în cadrul Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON, din 13 octombrie 2024.

Sponsori ai Maratonului Bucuresti: Raiffeisen Bank – Sponsor Oficial, Under Armour – Partener Tehnic și tricoul oficial al evenimentului, Playtika – Sponsor Gold și Sponsor Cursa 21 km, EY-Sponsor Cursa Populară, Vodafone – Sponsor Cursa 10 km, Autonom-Sponsor Eveniment & Partener Mobilitate, Mega Image-Partener Refreshment, Zuzu Fit, GoldNutrition – Energizantul Oficial, WorldClass, Izvorul Minunilor – Apa Oficială, Regina Maria.

Parteneri media: Radio Zu-Official Radio Station, Euronews, TVR, Gazeta Sporturilor, wall-street.ro.

Parteneri instituționali: Primăria Capitalei, CTMB – Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Primăria Sector 5, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, Federația Română de Atletism.

ONG-uri asociate Maratonului București: Asociația Copii pentru Viitor, Asociația Help Autism, Asociația Niciodată Singur-Prietenii Vârstnicilor, Ajungem Mari, Asociația One Rescue, Asociația The Social Incubator, Asociația Zi de BINE, Fundația Autonom, Fundația Motivation România, Hospice Casa Speranței, N-AVEM SÂNGE, Pădurea Copiilor, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, UNITED WAY.

Despre RunInBucharest

RunInBucharest este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile #RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism). RunInBucharest a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de peste 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. RunInBucharest a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com, www.voluntarinsport.ro, www.runinbucharest.com. FB/Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest  

Restricționarea traficului rutier pe perioada derulării celei de-a 16-a ediții a Maratonului București

RunInBucharest informează că în intervalul 14-15 octombrie  va organiza cea de-a 16-a ediție a Maratonului București. Pentru buna desfășurare a evenimentului, restricțiile rutiere se vor aplica după cum urmează:

Sâmbătă, 14 octombrie, se vor aplica restricții de trafic în intervalul 07.00-15.00 pe traseele descrise mai jos:

Cursa 2.5 km,start 09.00 traseu: START – Bretea Piața Constituției (Parchet General), dreapta Bulevardul Unirii, întoarcere 180 grade pe trecerea de pietoni de la intersecția cu Splaiul Independenței (fără a afecta traficul din intersecție), continuare Bulevardul Unirii, dreapta pe bretea Piața Constituției (Ministerul de Finanțe), dreapta Bulevardul Libertății, întoarcere 180 grade la intersecția cu Bulevardul Națiunilor Unite (fără a afecta traficul din intersecție), continuare pe Bulevardul Libertății, întoarcere 180 grade la intersecția cu Calea 13 Septembrie (fără a afecta traficul din intersecție), continuare pe Bulevardul Libertății, dreapta bretea Piața Constituției (Parchet General) – FINISH. La ora 08.45 se va da startul pentru persoanele cu dizabilități.

Cursa Copiilor 0.9 KM/1.4 KM, Start sambata, 14.10.2022, ora 10:30 AM – 14:00 PM (9 categorii de vârstă) Traseu: START – Bretea Piața Constituției (Parchet General), dreapta Bulevardul Unirii, întoarcere 180 grade pe trecerea de pietoni de la intersecția cu Splaiul Independenței (fără a afecta traficul din intersecție), continuare Bulevardul Unirii, stânga bretea Piața Constituției (Parchet General) – FINISH.

Restricții suplimentare trafic 14.10.2022 – 15.10.2022

-începând cu ora 15:00 până pe 15.10.2022 ora 16:30 pentru Bulevardul Libertății – segment cuprins între bretea Piața Constituției Parchet General și bretea Piața Constituției, Ministerul de Justiție (toate cele 3 benzi de pe sensul dinspre Calea 13 Septembrie către Bulevardul Națiunilor Unite) – Amenajare zonă sosire.

-începând cu ora 17:00 până pe 15.10.2022 ora 16:30 pentru Bulevardul Libertății – segment cuprins între bulevardul Națiunilor Unite și Splaiul Independenței – ambele sensuri – amenajare zonă Start.

Duminică, 15 octombrie, se vor aplica restricții de trafic în intervalul 07.00-16.00 pe traseele descrise mai jos:

Cursa 10 km, start la ora 08:00, traseu: START Bulevardul Libertății, dreapta Splaiul Independenței, Piața Națiunile Unite, dreapta Bulevardul Națiunilor Unite, stânga Bulevardul Libertății, stânga bretea Piața Constituției (Parchet General), dreapta Bulevardul Unirii, Piața Alba Iulia, întoarcere 180 grade (fara a afecta traficul auto în rond, Piața Alba Iulia), continuare Bulevardul Unirii, dreapta Bulevardul I.C.Brătianu, stânga Strada Halelor, continuare Splaiul Independenței, stânga Pod B.P.Hașdeu (fără a afecta traficul auto), stânga Splaiul Independenței, Piața Națiunile Unite, dreapta Bulevardul Națiunilor Unite, stânga Bulevardul Libertății, Piața Constituției, SOSIRE. La ora 07.45 se va da startul pentru persoanele cu dizabilități.

Cursele de Maraton (42km), Semimaraton (21 km), Ștafetă, start la ora 09:30 Traseu: START Bulevardul Libertății– dreapta Splaiul Independenței, Piața Națiunile Unite, dreapta pe Bulevardul Națiunile Unite, stânga Bulevardul Libertății, stânga bretea Piața Constituției (Parchet General), dreapta Bulevardul Unirii pânș la alveola dintre Bulevardul Mircea Vodă și Bulevardul Nerva Traian (întoarcere pe sensul celălalt înainte de intersecție – la trecerea pentru pietoni), retur Bulevardul Unirii – dreapta Bulevardul I.C.Brătianu, Piața Unirii, stânga Strada Halelor, continuare Splaiul Independenței până la Pod B.P Hașdeu, dreapta Strada Vasile Pârvan, continuare Strada Berzei, continuare Strada Buzești, dreapta bretea Piața Victoriei, stânga Șoseaua Pavel D. Kiseleff până în apropiere de Piața Arcului de Triumf, retur pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff până la Piața Victoriei, continuare Calea Victoriei, dreapta Strada Știrbei Vodă, stânga Strada Ion Câmpineanu, dreapta Calea Victoriei, dreapta Bulevardul Regina Elisabeta, dreapta aleea centrala din Parcul Cișmigiu – întoarcere în parc și retur în Bulevardul Regina Elisabeta, continuare Bulevardul Mihail Kogălniceanu până la intersecția cu Strada Vasile Pârvan (întoarcere înainte de intersecție), retur până la Calea Victoriei, dreapta pe Calea Victoriei, dreapta pe Splaiul Independenței până la Pod B.P.Hașdeu ( întoarcere pe sensul celălalt, pe pod, fără a afecta traficul auto), stânga Splaiul Independenței, Piața Națiunile Unite, dreapta Bulevardul Națiunile Unite, stânga Bulevardul Libertății, Piața Constituției, sosire pentru semimaraton ,continuare proba de 42 km & ștafetă, Bulevardul Libertății până la Piața Regina Maria, întoarcere 180 grade, continuare Bulevardul Libertății, dreapta bretea Piața Constituției (Parchet General), dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Bulevardul Mircea Vodă până la Pod Timpuri Noi, stânga Splaiul Unirii (malul stâng al cursului râului) – întoarcere înainte de intersecția cu Calea Vitan, retur pe Splaiul Unirii, dreapta Bulevardul Mircea Vodă, dreapta Bulevardul Unirii, Piața Alba Iulia, dreapta Bulevardul Burebista, întoarcere înainte de intersecția cu strada Traian Popovici, continuare pe Bulevardul Burebista, Piața Alba Iulia, dreapta Bulevardul Decebal, Piața Hurmuzachi, Bulevardul Basarabia, întoarcere înainte de intersecția cu Bulevardul Chișinău, continuare Bulevardul Basarabia, Piața Hurmuzachi, Bulevardul Decebal, Piața Alba Iulia, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta bretea Piața Constituției, stânga Bulevardul Libertății, SOSIRE.

Arterele de circulație vor fi redeschise traficului rutier secvențial, în funcție de poziția ultimului alergător care se încadrează în timpul regulamentar al competiției.

Conducătorii auto care utilizează aplicații pentru navigare rutieră, vor fi informați despre perioada restricțiilor rutiere și segmentele supuse acestor restrictii cât și recomandarea unor rutele alternative.

Hărțile traseelor competiției pot fi accesate pe: https://bucharest-marathon.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *