Joi, la Craiova: regizorul Tudor Giurgiu se întâlnește cu publicul la filmul LIBERTATE

0

Joi, pe 5 octombrie, de la ora 20:00, echipa filmului românesc Libertate (r. Tudor Giurgiu) vine la Teatrul Național Marin Sorescu pentru o proiecție specială urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu, pe actorul Cristi Popa, dar și pe craioveanul Alex Calangiu, care are rolul principal în film.

Biletele sunt disponibile online – https://bit.ly/caravana-libertate

LIBERTATEspune o povestemaipuțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras.

Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Trailer – https://youtu.be/oi6fgGSsMXU

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la CinefestMiskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se află în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara.

LIBERTATE este o co-producțieRomânia-Ungaria, produs de Libra Films șiMythberg Films șidistribuitînRomânia de Transilvania Film. Pentrudistribuțiainternațională, filmul a fostachiziționat de companialondoneză Reason8.

Sponsoriicampaniei de promovare a filmului Libertate sunt Vodafone România, Banca Transilvania, Groupama, Conceptul Lab by Theo Nissim, Iulius Group, Aqua Carpatica.

Parteneri media: Rock FM, KISS FM, Magic FM

///

Mai multedetaliidespre LIBERTATE:

https://www.facebook.com/Libertate.Filmul

https://www.instagram.com/libertate.filmul/

Mai multedetaliidesprefilmeledistribuite de TRANSILVANIA FILM:

https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm

https://www.instagram.com/transilvaniafilm/

///

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *