Exerciţiul de antrenament interinstituțional cu forțe în teren LIVEX Mehedinți-Dolj 2023

0            În perioada 26 – 27  septembrie a.c., Jandarmeria Română a organizat exerciţiul cu forțe în teren ,,LIVEX”, la care au participat structurile componente ale Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică.


            În cea de-a doua etapă de desfășurare a exercițiului, care a avut loc la Complexul de Pregătire și Instruire Sportivă al I.J.J. Dolj, s-a urmărit antrenarea structurilor de conducere și dezvoltarea capabilităților de acțiune în comun a forțelor, precum şi verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţia forţelor de ordine pentru gestionarea unei situații de criză în domeniul ordinii publice.


            La acest exerciţiu de antrenament, bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale au participat reprezentanţi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului de Politie Județean Dolj, Direcției Regionale de Informații Oltenia, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltenia” al județului Dolj, Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, Serviciului Județean de Protecție Internă Dolj și Centrului Medical Județean al M.A.I.

 
            Antrenamentul forţelor reprezintă o evaluare obiectivă a modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse pentru luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante.


            Mulțumim tuturor structurilor participante care ne-au sprijinit în buna organizare și desfășurare a exercițiului!

                             Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *