„Dolju-n bucate“ revine la Festivalul „Toamnă Calafeteană“

0

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se alătură și în acest an Primăriei Calafat și Casei de Cultură a Municipiului Calafat pentru a realiza o nouă secvență „Dolju-n bucate“, în cadrul Festivalului „Toamnă Calafeteană“, joi, 14 septembrie 2023, ora 15:30.

Ca în fiecare an mobilizarea este una exemplară. Gazdele din Calafat și oaspeții din Bulgaria se reunesc și ne propun o degustare de preparate tradiționale, de conserve diverse, din fructe sau legume. De mesele îmbelșugate se ocupă alături de organizatori Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“, Liceul Tehnologic „Ștefan Milcu“ din Calafat, Petia Radoslavova din partea Asociației Vlahilor din Bulgaria, Liliana Lotcova din Bregovo, Borislav Mitashkov – președintele filialei Asociației Vlahilor, din satul Florentin, Desislava Djegova – Surdolova, președintele Casei de Cultură Saznanie 1927 s.Vrav – Bregovo.

Vom regăsi pe mesele „Dolju-n bucate“ la Festivalul „Toamnă Calafeteană“ Calafat: plăcinte diverse: cu pește și praz, cu dovlecel, cu mere, ardei copți umpluți, pregătiți la cuptor, plăcintă cu spanac, iahnie de fasole, raci de post, prăjituri cu prune sua cu mere, pâine coptă-n țăst, turtițe, gogoși, fasole bătută, fructele toamnei etc.

Implicarea în proiectul „Dolju-n bucate“ este benevolă și reflectă generozitatea și bucuria locuitorilor Doljului de a-și promova identitatea locală.

„Dolju-n bucate“ este un proiect iniţiat în anul 2014, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, ca o călătorie prin viaţa satului tradiţional și un bun prilej pentru a stabili o trainică legătură culturală între comunităţile rurale şi de a promova valorile tradiţionale ale judeţului.

Festivalul „Toamnă Calafeteană“ se va desfășura în perioada 14 – 17 septembrie 2023.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *