Ringo Dămureanu, AUR: Începe școala. AUR dă copiilor ghiozdănele gratis, din banii membrilor săi, în timp ce PSD cumpără microbuze școlare cu 300.000 euro bucata, din banii publici !!!

0

            Deputatul Ringo Dămureanu a comentat situația unităților școlare din județ, acuzând lipsa de implicare a autorităților la început de an școlar.

„Luni începe școala. Aproape 3 milioane de elevi se pregătesc de un nou an școlar. Unii dintre micuți vor merge chiar în prima zi de școală. Alianța pentru Unirea Românilor le urează tuturor un an școlar plin de rezultate, fără pandemii mai mult sau mai puțin artificiale și fără propagande străine de natura lor. Într-o Țară care a pornit de la dezideratul ”O Românie educată” și a ajuns să fie declarată drept ”Stat eșuat”, Educația a ajuns Cenușăreasa societății, în care dascălii stau în grevă, iar copiii nu mai au modele și nici speranțe. Rezultatele acestora sunt la limita dezastrului, Județul Dolj clasându-se pe locul V la nivel național la examenul de Bacalaureat. Copiii încep cursurile în aceleași spaţii improprii, an de an nepregătite pentru începerea școlii, clădiri degradate și curţi vandalizate, cu toalete insalubre sau împărţite de copii cu poliţiştii. Tot mai mulți copii doljeni se plâng că violenţa este prezentă mult sau foarte mult în şcoală. Autoritățile locale par complet indiferente la problema siguranței copiilor în școli și în mediul public local, chiar și după ce în Craiova copiii și tinerii au fost bătuți, vandalizați și chiar uciși, înjunghiați. Sunt școli în Craiova în care copiii au fost agresați, loviți, vătămați corporal, părinții s-au adresat conducerii școlilor, Inspectoratului școlar județean, autorităților locale și poliției, dar cazurile au fost mușamalizate, fenomenul violenței școlare părând mai degrabă ocrotit în Craiova. Chiar și apelurile noastre, formulate prin Birourile parlamentare, în urma audiențelor acordate victimelor și familiilor lor, au fost ignorate de autorități, poliție și parchete. Statul pare să urmărească să-i înțepe pe copii cu orice preț, sub pretextul grijii pentru sănătatea lor, multe școli și grădinițe intrând în paleta cromatică a propagandei sexuale sodomiste.  Sunt școli din mediul rural cu clădirile astfel vopsite, la Afumați sau Giubega, în timp ce în comuna Valea Stanciului, într-o școală în care copiii tremură, au cheltuit ca să vopsească pomii! Bunăstarea copilului din mediul rural devine mai mult un vis, ca și cel de a urma o facultate, în timp ce violenţa este mult sau foarte mult prezentă în şcoală, situație de care se plâng copiii. Anul școlar e gata să înceapă, fără ca autoritățile publice să poată asigura laptele și cornul pentru elevi, nici până la această dată nefiind demarate licitațiile de către Consiliile județene”, a declarat deputatul AUR, la conferința de presă a organizației județene.

Parlamentarul de Dolj a profitat de ocazie să anunțe campania de donații de ghiozdane organizată de partid la nivel național, din fonduri proprii, punând-o în contrapartidă cu achizițiile pentru învățământ derulate de formațiunile de la putere. „În aceste condiții, pentru copii care provin din familii nevoiașe, care nu le poate asigura cele necesare începerii școlii, AUR a lansat în această săptămână campania ˝Ghiozdănelul de AUR˝. Cu ajutorul celor 20 de microbuze școlare AUR, donăm în toată Țara în această săptămână 20 de mii de ghiozdane complet echipate către copii din comunitățile locale din întreaga Țară.            Toate materialele care deja au fost sau vor fi donate au fost achiziționate de noi, prin contribuția organizațiilor locale AUR, a membrilor și simpatizanților Partidului. Proiectul este o componentă a inițiativei AUR prin care sprijinim școala românească și încurajăm participarea la cursuri a elevilor din mediul rural. Un microbuz AUR plin cu ghiozdănele a fost preluat marți de Echipa AUR Dolj din Piața Victoriei din Capitală, chiar de sub geamul Guvernului nepăsător la problemele copiilor. În cursul aceleiași zile și următoare, microbuzul școlar AUR a mers în județul Dolj, unde a împărțit până în prezent peste 330 de ghiozdănele elevilor din mediul rural, precum: Craiova, Giubega, Galiciuica, Poiana Mare, Calafat, Cetate, Plenița și Izvoare, Coordonatorul nostru, Ionel Gheorghe, făcând acest efort deosebit chiar de ziua sa aniversară. Pentru aceste ghiozdănele Deputații AUR de Dolj, Ringo Dămureanu și Daniel Gheba, au donat sume cuprinse între 800 și 2500 lei. Președintele AUR, George Simion, acordă lunar, din indemnizația sa, o bursă pentru trei copii doljeni părăsiți de mamă, în comuna Braloștița, iar o familie doljeană din Argetoaia cu copil mic se hrănește cu lapte de la vaca dăruită de liderul AUR. În schimb, așa cum am prezentat de curând, după ce au reușit contraperformanța de a avea microbuze școlare nefolosite deloc timp de 12 ani, în detrimentul copiilor, mai-marii PSD au achiziționat recent microbuze școlare pe bani grei, din buget, furând din banii copiilor. Nu mai puțin de… 7,3 milioane euro au fost aruncați, doar la Dolj, pe 24 de microbuze școlare, adică mai mult de 300.000 de euro bucata, adică prețul a 6 locuințe în Craiova, când un microbuz similar se vinde de 10 ori mai puțin! Facem, în continuare, apel, la oricare dintre cetățenii Craiovei, Doljului și ai României, de a ne urma gestul și a se implica activ în a-i susține pe copiii care au nevoie de ajutorul nostru”, a afirmat Ringo Dămureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *