Parada Portului popular, la Ziua comunei Galicea Mare, de Sfânta Maria Mică

0

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj are bucuria a fi alături de ansamblurile folclorice care și-au anunțat participarea la Parada portului popular, organizată de Sfânta Maria Mică, la Ziua comunei Galicea Mare, eveniment sărbătorit cu cântec, joc și voie bună pe 8 și 9 septembrie.

Vineri, 08 septembrie 2023, la invitația Primăriei și Consiliului Local Galicea Mare,  își vor prezenta costumele populare mai vechi sau mai noi ansamblurile folclorice: „Ropota“ din Ciupercenii Noi, „Mugurașii Rastului“ din comuna Rast, „Hora Desnățului“ din comuna Bârca, „Bobocica“ din municipiul Băilești și „Alunelul“ din comuna Galicea Mare.

Parada portului popular va porni la ora 14:00 din fața sediului primăriei și se va opri pe stadionul din localitate, unde va fi urmată de un spectacol în care fiecare ansamblu va prezenta suite de dansuri populare, iar soliștii vor bucura publicul cu cântece îndrăgite.

Timp de două zile, locuitorii comunei Galicea Mare îi vor putea asculta și pe interpreții de muzică populară: Loredana Șotea, Marian Vasile, Constantin Gaciu, Ionela Anghel Popa, Andra Stăvaru, Giliana Rădoi, Lorena Potârcă, Adelina Tița, Diana Balaban, Ciprian Anghel, Liviu Dică, Cristina Grămadă, Cosmina Ștefania Berneanu.

Ziua comunei Galicea Mare se sărbătorește de mai bine de 15 ani, fiind legată de vestitul bâlci din localitate, despre care se povestește că ar exista în Galicea Mare încă din anul 1907.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *