La Palatul Victoria se simulează ședințe de guvern

0

Simulări ale ședințelor de guvern, pentru tinerii din Programul de Internship al Guvernului României

          Tinerii stagiari din Programul de Internship al Guvernului României au avut ocazia de a intra în rolul membrilor Guvernului și de a cunoaște parcursul oricărei decizii la acest nivel, în cadrul simulării unei ședințe pregătitoare și a unei ședințe de guvern.

          După cele câteva săptămâni în care au fost implicați în diverse activități la instituții guvernamentale, participanții la acest program de pregătire au venit cu propuneri de proiecte, pe care le-au analizat în detaliu în cadrul acestor evenimente desfășurate la Palatul Victoria.

          Prezent la eveniment, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, a subliniat importanța implicării tinerilor în procesele decizionale, pentru o Românie mai prosperă și mai dinamică și i-a felicitat pe participanți pentru maturitatea, responsabilitatea și capacitatea de analiză de care au dat dovadă pe parcursul discuțiilor și a programului de stagiu.

          ”Sunt convins că ați învățat lucruri interesante în cadrul acestui Program de Internship și vă încurajez ca atunci când veți fi în situația de a opta pentru un drum în viață să aveți în vedere și o carieră în sectorul public”, a declarat oficialul guvernamental, subliniind importanța pe care deciziile luate de Executiv o au pentru întreaga societate și pentru fiecare român.

          La cele două ședințe de simulare a reuniunilor guvernamentale organizate pentru tinerii stagiari din Programul de Internship al Guvernului României au participat, de asemenea, Mihnea Drumea, secretar general adjunct al Guvernului, și Victoria Stoiciu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și coordonator al Programului.

          Programului de Internship al Guvernului României se încheie pe 9 septembrie. În cele aproape două luni ale stagiului, cei 150 de tineri înscriși la ediția de anul acesta au fost implicați efectiv la activități desfășurate în cadrul guvernului, ministerelor și altor instituții și au participat la dezbateri, mese rotunde, sesiuni de training și workshop-uri tematice.

Programul de Internship al Guvernului României a debutat în 2013, iar în prezent 1225 de tineri fac parte din rețeaua de alumni a Programului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *