7 sportivi craioveni, la a 9-a ediție a Campionatului Mondial de Kungfu

0

 7 sportivi craioveni au plecat spre China pentru a participa la a 9-a ediție a Campionatului Mondial de Kungfu, care se va desfășura în Emeishan – CHINA, în perioada 23-28.08.2023. 

     După o pregătire intensă de aproximativ 5 luni, aflați într-o formă fizică și tehnică de excepție, sportivii pregătiți de antrenorul emerit Silviu OBEANU sunt gata pentru a-și etala abilitățile în wushu kungfu, în încercarea de urca pe podiumul mondial.

     Lotul național de Wushu Kungfu este format din 26 sportivi printre care și cei 7 sportivi selecționați de la clubul craiovean de arte marțiale chinezești WU QUAN LI (Forța celor cinci pumni) și anume: seniorii – Mara OBEANU și Mihail IANA și juniorii – Ana-Maria DUMITRU, Ana-Maria NEDELEA, Daniel DINCU, Andrei MIU și Mario NEDELEA. Probele pe care le vor susține, sunt tehnici din boxul chinezesc de ”Kungfu” pe care le-am văzut în filmele cu Jackie Chan și Jeet Lee; stilurile maimuță, vultur, șarpe, tigru, boxul scurt, wing chun și shaolin. De asemenea la probele cu arme au pregătit Cuțitele duble Wing Chun, Sabia lată NanaDao, Bastonul scurt și Bastonul lung Wing Chun.     În anul 2017 cei doi seniori au participat la cea de-a 7-a ediție a Campionatului Mondial de Kungfu, unde Mara Obeanu a obținut o medalie de argint și una de bronz iar Mihail IANA un loc VI

     Le vom urmării evoluțiile și le vom ține pumnii strânși. Să le urăm, Succes deplin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *