Stop Bullying: Consiliere pentru o școală armonioasă

0

            Școala Gimnazială Bucovăț anunță cu bucurie implementarea unui nou proiect dedicat elevilor și cadrelor didactice, prin intermediul căruia va fi înființat un cabinet școlar de consiliere și asistență psihopedagogică.Cabinetul va funcționa pe tot parcursul anului în cadrul școlii, iar activitățile de consiliere sunt dedicate și adaptate fiecărei categorii de vârstă. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Scopul proiectului este îmbunătățirea bunăstării copiilor și a personalului școlii, prin crearea unor condiții optime de desfășurare a unor activități de consiliere, de creștere a stimei de sine și a încrederii în forțele proprii. Astfel, elevii vor fi mai motivați pentru studiu și competiție, se vor simți în siguranță emoțională și vor fi mai deschiși în fața orelor de consiliere.

Activitățile care vor avea loc în cadrul acestui proiect deosebit vor implica deopotrivă elevii și cadrele didactice, sub îndrumarea consilierului școlar. De două ori pe săptămână, copiii și/sau personalul angajat, dar și părinții copiilor înscriși la Școala Gimnazială Bucovăț vor participa la sesiuni individuale de consiliere și terapie. Profesorii vor organiza activități de promovare a sănătății mintale, ce implică consilierea școlară din partea unui psiholog școlar, întâlniri periodice cu părinții copiilor din școală în cadrul a cel puțin două ateliere de consiliere a părinților.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/de iniţiativă.

„De foarte mult timp ne doream înființarea și dotarea unui cabinet de consiliere pentru cei peste 300 de copii înscriși la Școala Gimnazială Bucovăț și pentru cele 34 de cadre didactice, activități de consiliere care să se desfășoare cel puțin de două ori pe săptămână. Suntem bucuroși că acest vis este acum din ce în ce mai aproape de realitate și că Start ONG ne-a oferit această șansă imensă.” a declarat domnul Dorin Pascu, directorul Școlii Gimnaziale Bucovăț.

„Simt că un astfel de proiect mă va ajuta și voi participa cu încredere la sedințele cu domnul consilier. Am aflat de acest cabinet și știu că va fi gata la începutul anul școlar viitor și abia aștept să particip la activități.”,a transmis D.V., elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Bucovăț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *