Premii importante pentru UCV la IDEEA 2023 Annual Forum din Canada

0

                O echipă a Universității din Craiova a fost pe podium la IDEEA 2023 Annual Forum, eveniment găzduit de McMaster University din Canada.             

              Echipa multidisciplinară, alcătuită din doctoranzi, masteranzi și studenți de la Universitatea din Craiova – România, Hongik University – Coreea de Sud, Tongji University – China și JSS Science and Technology University Mysore – India a primit două premii. Proiectul “Automated transshipment of Goods – Time/Xpress” a câștigat premiul al II-lea pentru “Best Engineering – Cea mai bună abordare Inginerească”, precum și premiul al III-lea pentru “Best overall product – Cel mai bun produs în ansamblu”. Tinerii au fost coordonați de prof. dr. ing. Gabriel Benga. 

             IDEEA 2023 Annual Forum a avut loc în perioada 24 – 27 iulie, iar la competiție au participat 12 echipe de la 20 de universități din Canada, China, Coreea de Sud, Germania, India, Italia, Mexic, România și SUA. 

            Juriul a fost alcătuit din reprezentanți ai unor universități de prestigiu din întreaga lume, precum: McMaster University – Canada, Northwestern University – SUA, University of Notre Dame – SUA, University of Sao Paolo – Brazilia, Universitat Duisburg-Essen – Germania, Politecnico di Torino – Italia, dar și reprezentanți ai unor companii de renume din industria auto, cum ar fi AUDI, Volkswagen, General Motors – Canada și Centro Ricerche FIAT.

           IDEEA – International Design & Engineering Education Association este o asociație non-profit de instituții și companii cu misiunea dedicată dezvoltării educației și cercetării tehnologiilor viitoare relevante pentru mobilitate, dezvoltarea de produse și industria 4.0.

Biroul de Comunicare și Relații cu Presa al Universității din Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *