Cei mai rapizi poștași se întrec, sâmbătă, la Marșul Factorilor Poștali, considerat și cel mai mare team building sportiv din România

0

        BUCUREȘTI, 1 august 2023 – Compania Națională Poșta Română și Fundația Poșta Română organizează, în perioada 4-5 august, la Alba Iulia, ediția a 43-a a Marșului Factorilor Poștali, competiție profesional-sportivă dedicată exclusiv angajaților Poștei Române. Competiția din anul acesta este una a recordurilor, în primul rând prin numărul de participanți care se ridică la aproape 1.000 de persoane.

      Finala competiției din acest an va avea loc în incinta Cetății Alba Carolina, sâmbătă, 5 august, de la ora 10:30. La linia de start se vor alinia, în Piața Cetății, 84 de poștași sportivi din toată țara: 42 de femei și 42 de bărbați, ocupanții locurilor 1 și 2 din etapa județeană a Marșului, din cele 41 de județe și din București. Categoriile premiate vor cuprinde primele trei locuri, dar și categorii ca cel mai vârstnic, cel mai tânăr sau cel mai tehnic participant.

      ”Construim spitalele speranței” este titlul sub care va fi organizată o licitație caritabilă, în ziua de vineri, 4 august, cu începere de la ora 19:00, în Sala Unirii – Spațiile Expoziționale Nord. Prin intermediul Fundației Poșta Română vor fi licitate lucrări de artă, tablouri donate de trei pictori consacrați, prieteni ai Fundației și ai Poștei Române. Fondurile obținute, la fel ca și anul trecut, vor fi direcționate către Fundația HOSPICE Casa Speranței, pentru construirea spitalului de îngrijiri paliative de la Adunații Copăceni. Evenimentul este deschis oricăror persoane care doresc să participe la strângerea de fonduri, în cadrul licitației acceptându-se și donații individuale.

Ce este Marșul Factorilor Poștali

         Este cea mai longevivă competiție profesional – sportivă din România, desfășurându-se aproape neîntrerupt din anul 1977. Scurtele întreruperi au avut întotdeauna cauze obiective, cum ar fi pandemia de coronavirus din 2020. 

       Deja a devenit o tradiție ca angajații poștali să se pregătească pentru Marș întreg anul, unii cu antrenor, alții pe cont propriu, fără sprijin de specialitate. La ediția 2023 se vor întrece concurenți care lucrează în Poștă de aproape 40 de ani, dar și alții, proaspăt angajați de nici două luni.

         Ediția 2023 este organizată, pentru al doilea an la rând, cu fonduri exclusiv din sponsorizări, bucurându-se de cel mai mare buget din istoria sa. Pentru că numără și cei mai mulți participanți, de 46 de ani încoace (aproape 1.000 de angajați poștali), este considerat a fi și cel mare team building sportiv din România.

       Sponsorii din anul acesta sunt: Midasoft, Telekom, Arctic Stream, MoneyGold, BCR, Catena, Edenred, Dacia Renault, Up Romania, Western Union, RIA, Sodexo, Metroreal Craiova, Add Concept, Exim Bank, Dr. Max, Isitec International, Rompetrol, Maguay, SelfPay, 4Pay System, GPV, Dinamic 92 Distribution, Alcam International, MAN, Eurocom, Biborteni, Olympus, Omniasig, La Fantana.

          Mai multe detalii despre Marșul Factorilor Poștali puteți găsi aici: https://bit.ly/marsul-factorilor-postali  

Comunicare și Relații Publice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *