Ringo Dămureanu: AUR oferă 20 de microbuze școlare pentru elevii defavorizați

0

Deputatul RIngo Dămureanu anunță că AUR a decis să-și investească parte din subvenția pentru partide primită de la Buget în microbuze școlare pe care vrea să le doneze elevilor care au nevoie de ele.

„AUR se află de astăzi în stradă. În fața Palatului Victoria, 20 de microbuze de transport persoane, dedicate unităților școlare din comunități defavorizate, donate de Alianța pentru Unirea Românilor, așteaptă ca premierul Ciolacu să emită o Hotărâre de Guvern pentru a ajunge la copiii care au nevoie de ele.
Președintele George Simion a depus astăzi la Guvern un memoriu în acest sens.

Acțiunea noastră de protest începută în urmă cu câteva momente în Piața Victoriei din București, vizează și situația azilelor de bătrâni din România, pe lângă problema unităților de învățământ din mediul rural, care nu au fost încă reabilitate, cu o lună înainte de începerea școlii. Situația școlilor din multe orașe si sate ale României rămâne precară, iar lucrările de reparații se desfășoară cu dificultate. 

În sute de localități din România, microbuzele școlare sunt vechi, stau nereparate cu lunile sau sunt insuficiente pentru numărul copiilor pe care trebuie să îi transporte. De cele mai multe ori, oamenii primesc explicații și promisiuni și sunt obligați să găsească soluții pe cont propriu.

Am trecut de mult de momentul în care speram că un guvern capabil și competent va pune ordine și în acest domeniu și va aloca resurse pentru rezolvarea definitivă a acestei situații. Am înțeles că noi trebuie și putem să fim parte a soluției. Din subvenția alocată partidelor politice, am cumpărat 20 de microbuze pe care le întoarcem către sate și comune care au mare nevoie de astfel de mijloace de transport.

Îi cerem premierului Ciolacu să identifice o soluție legală și să emită un HG care să ne permită să le dăm românilor înapoi o parte din munca lor. Nu am cheltuit până acum niciun leu din subvenție în beneficiul partidului. Am pus în funcțiune un spital mobil care oferă servicii medicale românilor din sate și comune și vrem să continuăm acțiunea de restituire a banilor primiți prin subvenție către adevărații beneficiari”, a declarat RIngo Dămureanu.

Campania Vara Românilor – raport săptămânal al organizației județene AUR Dolj

Deputatul de Dolj a mai anunțat și că echipa AUR își continuă fără concediu campania demarată la începtul acestei veri prin localitățile județului. 
„Campania „Vara Românilor” este în plină desfășurare în Dolj și peste tot în Țară! Vara aceasta, împreună cu parlamentarii AUR, membri și simpatizanți ai Partidului, ajungem în toate colțurile Țării în cadrul programului pe care l-am intitulat „Vara Românilor”. În lunile iulie și august, deputații și senatorii noștri țin audiențe în teritoriu și se deplasează, pe rând, în orașele și comunele României. Pe baza discuțiilor cu cetățenii, căutăm soluții practice la problemele lor și vom lucra, prin demersuri parlamentare, pentru a sprijini comunitățile locale din țară. Până în prezent, Caravana AUR Dolj, împreună cu Coordonatorul Ionel Gheorghe și Deputatul Ringo Dămureanu s-au întâlnit cu doljenii din orașele Bechet, Dăbuleni și Filiași și comunele: Almăj, Amărăștii de Jos, Bârca, Braloștița, Bratovoești, Brădești, Breasta, Bucovăț, Bulzești, Călărași, Cerăt, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Daneți, Dobrești, Drăgotești, Galicea Mare, Galiciuica, Ghercești, Gighera, Giubega, Giurgița, Goicea, Ișalnița, Izvoare, Lipov, Maglavit, Măceșu de Jos, Măceșu de Sus, Mischii, Moțăței, Murgași, Ostroveni, Perișor, Pielești, Robănești, Rojiște, Sadova, Scaești, Teasc, Terpezița, Teslui, Vârvoru de Jos și Verbița.

Vara Românilor continuă cu putere și determinare!
Astăzi ne întâlnim cu doljenii din comunele Poiana Mare, Seaca de Câmp, Desa, Ciupercenii Noi și municipiul Calafat. Sâmbătă, cu cei din Piscu Vechi, Ghidici, Rast, Negoi, Catane, Bistreț și Cârna, iar duminică vom fi la Argetoaia, Secu, Grecești, Cernătești și Botoșești – Paia.

Lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai bun pentru toți românii. Fiecare voce contează, iar împreună putem face diferența!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *