Liberalii craioveni, nemulțumiți de primărie

0

Astăzi, 24.07.2023, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele PNL Craiova, deputatul Nicolae Giugea și Teodor Sas, consilier municipal PNL Craiova.

Teodor Sas a ridicat mai multe probleme legate de modul în care este administrat oraşul nostru. Prima problemă evidenţiată de consilierul liberal privește modul în care sunt realizate lucrările de asfaltare în Craiova.

”Am tot semnalat în ultimii ani faptul că lucrarile Companiei de Apă nu sunt executate aşa cum trebuie. Un exemplu în acest sens este strada ”Henry Ford”, unde, după lucrările efectuate, asfaltul s-a lăsat foarte rău. De asemenea, în jurul gurilor de canalizare din oraş nu sunt făcute lucrări corespunzătoare, iar acestea devin adevărate cratere. Rog primăria şi Compania de Apă să efectueze aşa cum trebuie aceste lucrări.”  a afirmat Teodor Sas.

În continuarea conferinţei, consilierul PNL Craiova s-a mai referit la creșterea taxei de salubrizare cu 50%, de la 12 lei/lună la 18 lei/lună pentru persoane fizice. Pentru persoanele juridice care nu au contract cu salubritatea taxa a crescut cu 350%, până la valoarea de 502 lei/mc.

Consilierii PNL au votat împotriva acestei decizii. Deși costul a crescut, nu am observat nicio îmbunătățire a colectării deșeurilor. Un lucru şi mai grav, oamenii de bunăcredinţă, care au plătit taxele şi impozitele locale până la 31 martie a.c, primesc acum adrese că a crescut taxa de salubrizare şi sunt chemaţi să plătească diferenţa.a precizat consilierul liberal.  

Și pentru că am vorbit despre acest subiect, groapa de gunoi este o problemă tot mai mare. Mirosul devine pe zi ce trece tot mai insuportabil. Într-adevăr este o situație complicată, dar nimeni nu face nimic pentru a se schimba situația.” a mai spus Teodor Sas.

Consilierul liberal a afirmat că va face o solicitate în conformitate cu legea pentru a vedea câți bani au fost cheltuiți cu festivalul Intencity.

”Suntem de acord cu un astfel de festival, dar nu să fie organizat din bani publici.” a completat Teodor Sas, care a precizat că în timp ce primăria aruncă banii pe astfel de evenimente, Pasajul Gârlești nu mai are finanțare.

La rândul său, Nicolae Giugea, președintele organizaţiei municipale PNL Craiova, a prezentat propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.139/2014 privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia.

”Conform acestui act normativ, de la 1 ianuarie 2024, la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare ar urma să existe şi să funcţioneze un laborator fitosanitar. În momentul de față sunt doar două laboratoare în toată țara, ceea ce este total insuficient. Dacă ne interesează cu adevărat calitate produselor agricole şi modul în care se utilizează substanţele chimice în agricultură, atunci iniţiativa mea ar trebui să fie adoptată chiar în primele săptămâni ale sesiunii parlamentare de toamnă.” a declarat deputatul liberal.

Președintele PNL Craiova a mai spus că organizația municipală a decis sa pună la dispoziția craiovenilor sediul situat pe strada Fraţii Buzeşti, nr 4A, pe perioada caniculei. Sediul va fi deschis între orele 10-18, iar craiovenii vor avea la dispoziție apă și un loc unde să se adăpostească de soare.

”Facem un apel către toate instituițiile publice din Craiova să facă același lucru.”, a completat Nicolae Giugea.

El a mai spus au primit mai multe solicitări de la craioveni în legătură cu deciziile abuzive pe care le ia primăria Craiova. ”De aceea, am decis să formăm un departament la nivelul PNL Craiova, care are ca scop protejarea craiovenilor de astfel de abuzuri. În perioada următoare vom anunța ce demersuri vom face în acest sens.” a declarat în încheierea conferinţei deputatul liberal Nicolae Giugea

                                                                                                Biroul de presă al PNL Dolj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *