Festivalul Internațional Adrian Păunescu 21 – 23 iulie 2023

0

Muzica și poezia își dau, din nou, întâlnire la Craiova, în perioada 21 – 23 iulie 2023, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional Adrian Păunescu.

În același iulie în care Adrian Păunescu ar fi împlinit 80 de ani, în același an în care se împlinesc 50 de ani de la prima manifestare a Cenaclului Flacăra, întâlnirea noastră de la Craiova încearcă să repare din absențe și să scurteze din distanțe.

Pe lângă evenimentele excepționale de pe afișul fiecărei seri și la ediția a IX-a contăm pe cele două concursuri care aduc de atâta timp în conștiința artiștilor nevoia de afirmare: Concursul Internațional de Poezie și Concursul de Muzică Folk, ambele premiate în bani, diplome și cărți/CD-uri.

Povestea începe pe 21 iulie, de la ora 13:00, în sala Oglinzilor din Muzeul de Artă Craiova, unde, pe lângă cuvintele de deschidere, se vor organiza și lansări de carte de poezie Păunescu. Seara, vă dăm întâlnire la Teatrul Național Marin Sorescu pentru un spectacol despre „Identitatea națională”, semnat de Dan Puric și Andrei Păunescu.

Pe 22 iulie, dimineața, de la 10.30, la Filarmonica Oltenia Craiova, are loc Concursul de Muzică Folk, pentru ca seara, în Parcul N. Romanescu, de la ora 19:00, la Teatrul de Vară, toți cei care au răspuns prezent invitației Fundației Culturale Iubirea să se adune pentru o seară de Cenaclu Flacăra.

În ultima zi de Festival, pe 23 iulie, după drumul în comuna Bârca, unde Adrian Păunescu a copilărit, ne întoarcem la Teatrul Național Marin Sorescu, de la ora 19:00, pentru o întâlnire excepțională cu Florin Piersic și pentru decernarea premiilor la ambele concursuri ale Festivalului.

IMPORTANT!

Intrarea la toate momentele Festivalului este liberă. Pentru evenimentele din serile de 21 și 23 iulie, accesul se face pe baza unor invitații gratuite, care s-au putut ridica de la Teatrul Național Marin Sorescu până pe data de 10 iulie 2023, în limita locurilor disponibile.

Festivalul Internațional Adrian Păunescu este organizat de Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local și Fundația Culturală Iubirea cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și al revistei „Flacăra lui Adrian Păunescu”.

Serviciul Imagine

Primăria Municipiului Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *