Administrația Bazinală de Apă Jiu: Exercițiului de simulare pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor

0

Personalul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu a participat, zilele acestea, la o primă etapă a Exercițiului privind gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de inundaţii produse în bazinul hidrografic Jiu.

Obiectivul specific etapei exercițiului l-a reprezentat verificarea și testarea echipamentelor din dotare pentru îmbunătățirea modului de acționare în cazul apariției situațiilor de urgență generate de inundații.

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj- Formațiile de lucru, Formaţia de Intervenţie Rapidă, împreună cu specialiști SUISP, Exploatare, Mecanizare și Centrul de Intervenție Rapidă  au construit un baraj de apărare mixtă din hidrobaraje și panouri, exersând și supraînălţarea unui dig de apărare într-un timp cât mai scurt.

Au fost folosite forţe şi mjloace de intervenţie precum bărci de intervenţie echipate complet, peridoc, buldoexcavator, mașină de umplut saci, basculă, hidrobaraj gonflabil şi accesorii (pompă aer şi apă, joncţiuni de prindere), panouri de aluminiu şi folie, , saci cu nisip, motostivuitor, buldoexcavator şi resurse umane.

Totodată, au fost verificate materialele specifice de mică și mare capacitate în vederea verificării modului de funcționare și depistarea eventualelor probleme întâlnite pe parcurs.

A.B.A Jiu a angrenat în această activitate, pe lângă muncitori, specialişti şi mijloace de intervenţie achiziţionate printr-un proiect naţional Watman- Sistem Informațional pentru Managementul Integrat al Apelor.

Exercițiul a fost organizat de către  conducerea A.B.A Jiu împreună cu subunitatea Dolj, personalul formațiilor de lucru al Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, agenți hidrotehnici, FIR, specialiști SUISP, Exploatare și Mecanizare, Centrul de Intervenție Rapidă.

“Exerciţiul de simulare desfășurat astăzi a fost amplu, unind toate echipele care intervin în situaţii de acest gen. Fiecare a ştiut ce are de făcut şi când să intervină. S-a dovedit, încă o dată, că în situaţii critice personalul A.B.A Jiu  prezent conlucrează foarte bine, se ajută şi se completează, astfel încât pericolul să fie depăşit”.

Compartimetul Relații cu Presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *