Exercițiu de antrenament organizat de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova

0

Noul sezon competițional al SuperLigii României se apropie. Pentru gestionarea cu eficiență și promptitudine a tuturor aspectelor de interes pe timpul desfășurării meciurilor de fotbal, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, au desfășurat astăzi, 12 iulie 2023, la Complex Sportiv Craiova- stadionul de fotbal, un exercițiu de antrenament.

      Misiunea forțelor participante a constat în:

– asigurarea ordinii publice cu ocazia desfășurării unui meci de fotbal;

– restabilirea ordinii publice când aceasta a fost tulburată;

– evacuarea spectatorilor din incinta arenei sportive.

Exercițiul a avut drept scop verificarea nivelului de pregătire a intervenției pentru restabilirea ordinii publice, coordonarea unitară a tuturor forțelor în vederea perfecționării deprinderilor pentru reducerea timpilor operativi de intervenție, cu ocazia începerii sezonului competițional al SuperLigii României  2023-2024.

 Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor sportive reamintim spectatorilor următoarele recomandări:

 – să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

 – în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;

 – părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii.

 În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă, să nu se implice în acte care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

 Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *