Casa de Cultură Traian Demetrescu aduce magia filmului în mijlocul comunității prin proiectul Urban Movie

0

În zilele de 13 și 15 iunie, de la ora 22:00, Casa de Cultură Traian Demetrescu, continuă seria filmelor în aer liberla Teatrul Național ”Marin Sorescu” (Intrarea Administrativă). Este o oportunitate perfectă pentru a petrece serile de vară într-un mod relaxant și plin de emoție alături de familie și prieteni.

Cu acces complet gratuit, proiectul Urban Movie își propune să aducă filmul către comunitate și să creeze un mediu prietenos, deschis tuturor, în care toți să se bucure de capodopere cinematografice. Atât cei tineri, cât și cei mai în vârstă, vor avea ocazia să se lasepradă fascinației filmului într-o atmosferă plăcută și relaxantă, sub cerul liber.

Joi 13 iulie vă invităm la filmul ”Aftersun – A fost odată ca o vară”regia Charlotte Wells, distribuția Paul Mescal, Frankie Corio, lansat în România pe data de 3 martie 2023.

Sinopsis:

Sophie reflectează la bucuriile și melancolia trăite într-o vacanță petrecută alături de tatăl ei cu douăzeci de ani în urmă. Încercând să împace imaginea omului pe care-l știa și iubea cu lucrurile pe care nu le știuse despre el, Sophie se folosește de amintiri, reale sau inventate de ea însăși, pentru a umple golurile.

Premii:

French Touch Prize of the Critics' Week Jury, Cannes Film Festival, 2022

Nominalizat la Best actor (Paul Mescal), European Film Awards, 2022

Best British Independent Film, Best Director, Best Screenplay, Best Cinematography, British

Independent Film Awards, 2022

Sâmbătă, 15 iulie,urmează proiecția filmelor de scurt metraj realizate în cadrul Taberei de Film SPECTRUM  avându-i ca protagonişti pe cei 30 de participanţii la tabără, care alături de traineri au învățat despre procesul de creație din spatele unui scurtmetraj și și-au exersat creativitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *