În prezența unor oaspeți de excepție, părculețul din imediata apropiere a Colegiului Național „Ștefan Velovan”, cunoscut ca și Părculețul Pedagogic, a fost inaugurat, după ce a fost renovat și regândit în totalitate.

Oaspeți ai Primarului Municipiului Craiova, Lia Olguța VASILESCU au fost: Excelența Sa, Domnul Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România și soția Ambasadorului Japoniei, Doamna Mari UEDA, Excelența Sa Domnul Abdulmuli MONEM, Ambasadorul Libiei în România, doamna Pelagia  Gkountra, Prim Secretar de Ambasadă, Șefa Biroului pentru Afaceri Consulare, Culturale și Educative a Ambasadei Republicii Elene în România, Doamna Mariana-Venera POPESCU, Subprefectul Județului Dolj și Domnul Mihai NEAȚU, Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj.

          Principala noutate a acestui parc o reprezintă crearea a trei zone tematice în interiorul său, fiecare inspirată din continente diferite: un colț mediteranean, unul japonez și unul african, toate dotate cu obiecte specifice zonelor respective.

          Astfel, zona japoneză este alcătuită dintr-un foișor construit în stil pagodă, străjuit de două cascade ce se revarsă într-un lac, în care sunt amplasate și fântâni arteziene. Intrarea în această zonă se face prin porți tradiționale japoneze, iar pe alei se regăsesc bănci realizate special pentru a se încadra în acest peisaj.

          Zona africană este reprezentată de o colibă tradițională din lut, decorată cu obiecte specifice și pictată de către elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. De asemenea, băncile din jurul colibei sunt deosebite, atât forma cât și culoarea acestora fiind specifice zonei africane, iar în copacii din jurul colibei au fost instalate hamace, unde tinerii se pot relaxa în voie.

          Zona mediteraneană este caracterizată de un spațiu de promenadă, ce se termină într-o oază de relaxare specifică Mării Mediterane: o terasă vopsită în alb și albastru unde se pot servi băuturi răcoritoare. Terasa este dotată cu grupuri sanitare ce vor putea fi folosite în mod gratuit de către toți vizitatorii parcului. De asemenea, băncile din această zonă sunt vopsite în culori specifice, iar în imediata apropiere se găsește încă o fântână arteziană, ce conferă un farmec aparte colțului mediteranean.

 „Am gândit și realizat acest parc în special pentru tineri, pentru adolescenți, dar și pentru persoanele adulte care se pot plimba, de acum, pe aleile pavate cu piatră naturală. Aceștia pot servi o apă sau o băutură răcoritoare la terasa special amenajată sau pot admira oricare din cele trei colțuri tematice realizate aici: colțul japonez, cel mediteranean sau cel african. Rămânem consecvenți cu strategia pe care Municipiul Craiova a anunțat-o încă din anul 2021 și vrem să realizăm câte un parc în fiecare cartier al Craiovei, iar craiovenii să nu facă mai mult de 15 minute pe jos de la propria locuință până la cel mai apropiat parc.” a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova.

Japonia și România sunt într-o relație foarte bună, de aceea mă bucur și vreau să vă felicit pentru inaugurarea acestui parc și în special pentru acest colț japonez! Orașul Craiova este unul dintre cele mai mari și importante orașe din România, gazdă a celebrului Festival Internațional Shakespeare și mă bucur să fiu prezent astăzi aici”  a spus E. S., Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România

Mă bucur să găsesc aici, în Craiova, un parc atât de frumos, plin de copii care se joacă și de adulți fericiți care se bucură de timpul petrecut în acest parc. Felicitări pentru realizarea acestui loc minunat pentru craioveni” a declarat E.S. Dl. Abdulmuli MONEM, Ambasadorul Libiei în România

Felicitări Primăriei Craiova pentru efortul făcut în realizarea acestui parc din partea Ambasadei Greciei în Craiova, care susține orice proiect care se focalizează pe educație, pe mediu, pe îmbunătățirea calității vieții craiovenilor. Așa cum știți, Craiova are o comunitate elenă formidabilă și foarte activă și suntem foarte bucuroși să constatăm buna cooperare dintre aceasta și autoritățile din Craiova” a spus doamna Pelagia  Gkountra, Prim Secretar de Ambasadă, Șefa Biroului pentru Afaceri Consulare, Culturale și Educative a Ambasadei Republicii Elene în România

Întreaga suprafață a parcului va fi supravegheată cu camere video, pentru a preveni și depista eventualele infracțiuni. Locul de joacă din acest parc a fost complet renovat, iar suprafața dedicată acestuia s-a dublat față de fostul loc de joacă ce se afla înainte în părculeț.

Serviciul Imagine

Primăria Municipiului Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *