RISEN, Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel național

0

RISEN, acronimul pentru Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel național, reprezintă inițiativa anuală propusă de Consiliul Național al Elevilor și preluată de Consiliul Județean al Elevilor Dolj, unica structură de reprezentare a tuturor elevilor din județul Dolj. Pe scurt, RISEN constă în verificarea respectării drepturilor prevăzute în Statutul Elevului și are rolul de a radiografia condițiile din unitățile de învățământ preuniversitar.

Formularul prin care se realizează consultarea este adresat atât elevilor, cât și cadrelor didactice, respectându-se aspectul bilateral al raportului realizat pe baza răspunsurilor primite. Considerăm că asigurarea calității actului educațional poate fi susținută doar de un parteneriat eficient între beneficiarii direcți ai educației, cadre didactice, părinți și autorități, acesta fiind motivul pentru care luăm în calcul perspectiva fiecărei părți implicate.

Pentru a ne adapta recomandările la contextulul actual, întrebările vizează inclusiv modificările apărute în acest an şcolar. Astfel, setul complex de propuneri care va fi adus în fața decidenților va aborda teme de interes, precum incluziunea educațională, curriculum, combaterea violenței, finanțarea educației, transportul elevilor etc.

Completează RISEN şi ajută-ne să înțelegem cum modificările din acest an au influențat sistemul de învățământ! Răspunsurile vor fi baza raportului elaborat la nivel județean, dar vor fi şi parte integrantă a raportului naţional. Nu rata oportunitatea de a participa la schimbare prin sesizarea neregulilor întâlnite în cadrul unităților de învățământ.

(Formularul poate fi accesat prin link-ul: http://bitly.ws/JE3f aflat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean al Elevilor Dolj și în biografia paginii @cje_dolj de pe Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *