Concert BRAHMS vs BEETHOVEN, la închiderea stagiunii Filarmonicii Oltenia

0

VINERI,  4 IULIE  2023, ORA  19:00

Închiderea stagiunii

ORCHESTRA SIMFONICĂ ȘI CORUL FILARMONICII  “OLTENIA”

Concert BRAHMS vs BEETHOVEN

DIRIJOR

THOMAS SANDERLING

GERMANIA

SOLIST

MIHAI UNGUREANU

Pian

Maestru de cor:

BOGDAN BOTEZATU

Un grandios concert “BEETHOVEN versus BRAHMS” va încheia Stagiunea Speranței a Filarmonicii “Oltenia”, marți, 4 iulie, ora 19:00. La pupitrul dirijoral va fi invitat reputatul muzician german THOMAS SANDERLING. Solistul serii va fi apreciatul pianist craiovean MIHAI UNGUREANU, laureatul mai multor competiţii naționale, distins cu Premiul Criticii Muzicale (1986).

În program:

Johannes Brahms: Uvertura festivă „Academica”

Ludwig van Beethoven: Fantezia pentru pian, cor și orchestră

Johannes Brahms: Simfonia nr. 4

“Fantezia pentru pian, cor și orchestră”, numită de obicei “Fantezia Corală”, a fost compusă  de Ludwig van Beethoven când avea vârsta de 38 de ani. Beethoven însuși a fost la prima audiție solist la pian, fiind prima dată când a și improvizat anumite pasaje. Lucrarea este remarcată ca o precursoare a celebrei Simfonii a IX-a de mai târziu.

“Simfonia nr. 4” de Brahms a fost evidențiată de muzicologi ca una dintre cele mai importante lucrări orchestrale, de la Beethoven încoace. Simfonia pare a fi inspirată de piesa lui Shakespeare “Antoniu și Cleopatra”, pe care Brahms o cercetase la acea vreme.

Thomas Sanderling a dirijat orchestre din întreaga lume, fiind apreciat de public și de critica de specialitate. A realizat o serie de înregistrări de succes și și-a dezvoltat o reputație solidă în cele mai importante centre muzicale din Germania, Austria și Scandinavia.

În ipostazele de solist, interpret de muzică de cameră şi acompaniator, pianistul Mihai Ungureanu a concertat în centre culturale renumite din majoritatea țărilor din Europa, America de Nord și de Sud și Asia. În S. U. A., Canada, Argentina şi Brazilia a susţinut o serie de concerte cu orchestra și recitaluri de mare succes, dar ș în Rusia şi spațiul asiatic – Japonia, Coreea de Sud, Republica Islamică Iran, Liban.

Biletele pentru concert se achiziționează online, pe entertix.ro:

https://www.entertix.ro/evenimente/15728/concert-simfonic-4-iulie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16.

Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

            ————————————————————————–

            Ramona Bădescu

            Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *