Ringo Dămureanu: AUR a depus în Parlament un proiect pentru adoptarea unei declarații cu privire la susținerea familiei naturale

1

 la Biroul Parlamentar al deputatului Ringo Dămureanu, a avut loc conferința de presă săptămânală AUR Dolj. Conferința a fost susținută de deputatul Ringo Dămureanu, coordonatorul AUR Dolj Ionel Gheorghe și Liliana Cosmina Borceanu, secretar general al organizației.

Deputatul Ringo Dămureanu a adus in discuție propunerea adoptării unei declarații privind susținerea familiei, greva profesorilor, protestele din sănătate și Pactul pentru Viitorul Educației din România.

Despre susținerea familiei Deputatul Ringo Dămureanu a declarat:

            Alianța pentru Unirea Românilor a depus săptămâna trecută la Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului un proiect pentru adoptarea unei declarații cu privire la susținerea familiei naturale.

            Propunerea AUR va fi dezbătută în următoarele săptămâni în cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și Senat.

            PSD și PNL trebuie să spună dacă sunt pentru familia naturală, dintre un bărbat și o femeie, sau susțin căsătoriile între persoanele de același sex!

            Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat, totodată, Guvernului României să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de același sex.

            Solicităm celor două Camere ale Parlamentului să supună dezbaterii în cel mai scurt timp propunerile de declarație pe care le-am înaintat.

Despre greva profesorilor, deputatul Ringo Dămureanu a declarat:

            Profesorii dau în aceste zile cea mai importantă lecție tuturor românilor, nu doar elevilor.

            Cadrele didactice dau dovadă de demnitate în spațiul public, de coloană vertebrală, dar mai ales de unitate.

            Elevilor, aceștia dau o lecție extrem de valoroasă: aceea a luptei pentru drepturi!

Îi felicităm pe profesori pentru că nu se lasă descurajați, în pofida șantajului la care sunt supuși de cei aflați la putere.

            În timp ce profesorii au anunțat încă un mare miting în București, Guvernul a ales să le arunce mai degrabă în glumă memorandumul asumat de Nicu și Marcel.

Despre Pactul pentru Viitorul Educației din România deputatul Ringo Dămureanu a declarat:

            Pentru a rezolva revendicările profesorilor și pentru a putea reveni elevii în bănci, AUR a propus tuturor partidelor parlamentare semnarea unui pact național cu privire la viitorul educației din România.

Prin acest pact AUR propune ca toate partidele politice parlamentare să ne asumăm să asigurăm aplicarea integrală a revendicărilor cadrelor didactice exprimate public în perioada de grevă,

            să implementăm Pactul Național pentru Educație, așa cum a fost el semnat în 2008, cu prevederea acordării a 6% din PIB pentru sistemul de învățământ,

            să investim în infrastructură și resursele educaționale pentru a asigura un mediu de învățare adecvat,

            să oferim condiții de muncă adecvate profesorilor,

            să asigurăm transparență și responsabilitate în ceea ce privește cheltuirea fondurilor publice.

            Educația trebuie să devină o PRIORITATE NAȚIONALĂ.

            Dacă într-adevăr educația este o prioritate națională și pentru celelalte partide, vor semna acest pact.

            Deja nu mai este vorba despre partide. Nu mai este vorba despre bătălia politică. Este vorba despre responsabilitatea față de viitorul acestei țări.

Despre protestele din sănătate, deputatul Ringo Dămureanu a declarat:

            Oamenilor le-a ajuns cuțitul la os. Vedem, prin aceste manifestații, întruchiparea eșecului guvernării. Românii sunt disperați. Puterea de cumpărare a scăzut, prețurile sunt uriașe, veniturile sunt tot mai mici.

            Haideți să ne uităm cum arată azi sistemul sanitar din România. Românilor le este teamă, de cele mai multe ori, să intre în spitalele din România. De ce suntem în această situație? Din cauza subfinanțării acestui domeniu.

            Vorbim, pe lângă veniturile cadrelor medicale, ale celor care lucrează în sistemul de sănătate, și de partea de aparatură, de condiții din spitalele românești.

            Însă, în cazul protestului anunțat de angajații din sănătate asistăm, probabil, la o noutate pentru lumea întreagă.

            Culmea, în România angajații din sistemul de sănătate fac grevă pentru a fi respectată o lege de către Guvern!

            Nu mai există în lume o țară în care să se protesteze pentru respectarea unei legi de către Guvern.

Coordonatorul AUR Dolj, Ionel Gheorghe a adus in discuție următoarele: lansarea Programului de guvernare in 15 puncte, de la Craiova și eliminarea pensiilor speciale.

Despre lansarea Programului de guvernare în 15 puncte, coordonatorul Ionel Gheorghe a spus:

            Peste 500 de craioveni și olteni au fost prezenți miercurea trecută la evenimentul desfășurat la Craiova cu ocazia lansării Programului de guvernare AUR în 15 puncte ”Reconstruim România”.

            Programul a fost prezentat de George Simion, Președintele AUR, Claudiu Târziu, Președinte CNC AUR, Marius Lulea, prim-vicepreședinte al Partidului, evenimentul fiind moderat de Ramona-Ioana Bruynseels.

            AUR a intrat într-o nouă etapă politică, în care își pune în practică viziunea, promisiunile și misiunea asumată în fața alegătorilor, livrând soluții, în contrast cu Puterea, care conduce pe datorie.

            Seria dezbaterilor publice privind programul de guvernare continuă cu evenimente similare în celelalte județe din țară și în comunitățile românești din străinătate.

Despre eliminarea pensiilor speciale, coordonatorul Ionel Gheoghe a declarat:

            Pensiile speciale pot și trebuie să fie eliminate, dar pentru asta este nevoie de voință politică.

            În acest caz, asistăm la o ipocrizie a PSD fără margini. Este încă un proiect de formă pe care îl depun în Parlament, un proiect care, la fel ca cele din trecut, este făcut să pice la CCR.

            Proiectul PSD este o bătaie de joc la adresa românilor: PSD vine cu alt proiect pentru pensii speciale, în condițiile în care reforma pensiilor speciale zace în Parlament de mai bine de cinci luni.

            Asta, în contextul în care reforma inițială nu se atinge de parlamentari sau primari, deși ultimele modificări au fost depuse chiar săptămâna trecută.

            Proiectul AUR pentru supraimpozitarea pensiilor speciale este ținut la sertar de către coaliția PSD și PNL. Este un proiect constituțional, care nu ar trebui să mai fie respins de către specialii care se află în conducerea CCR.

Secretarul general AUR Dolj, Liliana Cosmina Borceanu a adus in discuție următoarele: execuții politice la Dolj și Craiova, oraș nesigur

Despre execuțiile politice de la Dolj, Secretarul Liliana Cosmina Borceanu a declarat:

            Președintele USR, Cătălin Drulă, a fost acuzat recent de un consilier local doljean de execuție politică la comandă, fără drept de apărare.

            A devenit de notorietate execuția deputaților incomozi ai Opoziției, hotărâtă în Parlament, unde Puterea PSD-PNL-UDMR, alături, votează sancțiuni ”disciplinare” extreme la adresa Opoziției incomode, spre a o reduce, fără ca persoanelor în cauză să li se permită dreptul elementar la apărare.

            Iată însă că USR aplică aceleași metode și la nivel local. Acuzația de execuție politică fără drept la apărare vine chiar la adresa Președintelui USR, deputatul Cătălin Drulă.

            Acesta este acuzat de un consilier local doljean că ar fi convocat Biroul Județean USR Dolj printr-o postare pe Facebook, prin care a dispus excluderea din partid a consilierului local, fără a-i acorda elementarul drept la apărare, prevăzut de Constituție și lege, dar și de Statutul acestei formațiuni politice.

            În condițiile arătate mai sus, USR Dolj l-a exclus recent din partid pe Cristian Gherasim, unicul său consilier local din comuna doljeană Pielești, la 10 km de Craiova, care fusese ales în această funcție în 2020.

Despre nesiguranța copiilor noștri in Craiova, secretarul Liliana Cosmina Borceanu a declarat:

            Pe această temă, Deputatul AUR de Dolj, Ringo Dămureanu a susținut zilele trecute o declarație politică în Parlamentul României.

            În cadrul acesteia, reprezentantul doljenilor a apreciat că un oraș în care copiii noștri sunt atacați ziua în amiaza mare de delincvenți organizați în bande, pentru a ataca în scop de tâlhărie, în locuri publice sau în mijloacele de transport în comun, într-o totală lipsă de interes și sensibilitate din partea autorităților locale nu poate fi considerat un oraș sigur.

            În ciuda tuturor declaraţiilor publice ale administrației Olguța Vasilescu, potrivit cărora avem de a face cu un oraş turistic în ceea ce privește minicipiul Craiova, orașul este unul în continuare nesigur, în care copiii noştri, din păcate tot mai puţini și mai afectați de timpurile în care trăiesc, au parte de aceleaşi condiții de insecuritate ca în urmă cu 30 sau 40 de ani.

            Copiii sunt atacați în public, pe stradă sau în spațiile mall-urilor sau în mijloacele de transport aparținând municipalității, iar Primăria și Consiliul Local, Poliția locală, cea municipală și județeană manifestă o nepermisă îngăduință. Copiii sunt bătuți cu bestialitate, până la sânge, tâlhăriți și vandalizați, fără ca să intervină în astfel de cazuri.

Biroul de presă Alianța pentru Unirea Românilor Dolj

1 thought on “Ringo Dămureanu: AUR a depus în Parlament un proiect pentru adoptarea unei declarații cu privire la susținerea familiei naturale

  1. Într-o societate diversă și în continuă evoluție, este important să privim cu deschidere și respect diferitele tipuri de familii. Susținerea familiei naturale, așa cum propune AUR, poate fi interpretată ca o abordare care limitează și stigmatizează alte forme de unități familiale. Ar trebui să promovăm o societate incluzivă, în care valorizăm iubirea, respectul și egalitatea pentru toți membrii comunității, indiferent de orientarea lor sexuală sau de structura familiei. Respectarea diversității este cheia pentru o societate armonioasă și progresistă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *