Programe  gratuite de formare profesională organizate de AJOFM Dolj

0

Persoanele în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.Formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se face ţinându-se seama de cerinţele de moment şi de perspectiva ale pieţei muncii şi în concordanţă cu opţiunile şi aptitudinile individuale ale persoanelor respective.

Programele de formare profesională sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la agenţie (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Persoanele interesate să urmeze un curs de formare profesională pot opta pentru următoarele programe de formare profesională:Ajutor de bucătar, brutar, confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice, contabil, electrician de întreținere în construcții, frizer, lucrător comercial, operator introducere, validare prelucrare date, operator la mașini unelte cu comnanda numerică sau  vanzător.

În luna iulie vor începe următoarele cursuri de formare profesioanlă:

  • Contabil
  • Manager Proiect
  • Manager Resurse Umane

Beneficiarii de servicii gratuite de formare profesională au dreptul la:

  • pregatire teoretică și practicăpe toata durata cursului;
  • manuale, materiale de instruire și rechizite;
  • echipament de protecție pe timpul instruirii practice, dacă este cazul;
  • consultații medicale, analize medicale și teste necesare frecventarii cursului.

De asemenea pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire beneficiază de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *