Săptămâna Verde la Asociația April Hub

0

Până pe 16 iunie are loc Săptămâna Verde la Asociația April Hub,în cadrul proiectuluiCitizenshipLab III – GreenholicEdition, proiect co-finanțat prin Corpul European de Solidaritate, menit să dezvolte abilitățile de reciclare, spiritul creativ, dar și pasiunea pentru îngrijirea mediului înconjurător.

Evenimentele au debutat astăzi, cu un atelier de terarii cu plante verzi, realizat alături de studenți ai Facultății de Horticultură, specializarea Peisagistică, și vor continua cu o serie de activități de grădinărit și ateliere de creație, dedicate atât voluntarilor din cadrul asociației, cât și comunității locale.

În această perioadă este și EU Green Week și am vrut să legăm ultimele activități din proiectul CitizenshipLab III – GreenholicEdition cu această săptămână, cu care deja suntem familiarizați. Am început cu un atelier de terarii, și urmează un atelier de grădinărit cu plante aromatice, în data de 15 iunie, la care oricine se poate înscrie. În cadrul organizației pregătim și o expoziție de măști din elemente reciclate, ce vor crea o conexiune între natură și tehnologie, astfel desfășurăm o serie de ateliere interne și avem și câteva activități dedicate elevilor ce s-au implicat cel mai mult în campania de colectare deșeuri, necesare pentru expoziția ce urmează”, ne povestește Andreea Melinescumanagerul proiectului.

Atelierul de grădinărit cu plante aromatice va avea loc pe data de 15 iunie, ora 18:30, înscrierea este gratuită, dar în limita locurilor disponibile și se realizează online, pe linkul: https://rb.gy/jodez.

Pe lângă activitățile menționate anterior, CitizenshipLab III – GreenholicEdition a cuprins și4 ateliere creative de reutilizare a deșeurilor ce au avut loc în toamna anului trecut și s-au bucurat de peste 100 de participanți, un atelier de grădinărit, o campanie de colectare deșeuri tehnologice în școlile partenere și se va finaliza luna aceasta cu o expoziție.

Asociația April Huba fost fondată în anul 2016. A obținut Premiul III la categoria Protecția Mediului, decernat la Gala Societății Civile în anul 2022 pentru proiectul CitizenshipLab II – Green Edition, dar şiPremiul al III-lea la Gala Tineretului din România, secțiunea „Cultură”, pentru proiectul InstaCraiova, The Festival,ediția a VI – a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *