Cel mai mare spectacol aviatic din Oltenia va avea loc, în această săptămână, la Craiova – eveniment din cadrul Zilelor Municipiului Craiova –

0

          Sâmbătă, 3 iunie 2023, pe Aeroportul Internațional Craiova, va avea loc cel mai mare spectacol aviatic din Oltenia: Craiova Air Show. Pasionații de adrenalină sunt așteptați, începând cu ora 11.00, la intrarea din zona destinată publicului, pe str. Calea București nr. 325C, în incinta High Tech Industry Park.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar accesul se poate face prin două modalități:

– cu mijloacele de transport în comun – traseul nr. 9 RAT Craiova, ce are stație în incinta High Tech Industry Park – pe str. Calea București nr. 325C

cu mașina personală. Pentru cei care vin la eveniment cu mașina personală, am pregătit o zonă gratuită de parcare pe pista de legătură dintre Fabrica de Avioane și Aeroportul Internațional Craiova (aflată pe Centura de Nord – pe dreapta, după ce treci de Hanul Andriței). Transferul de la parcare la zona de eveniment (și retur) va fi asigurat gratuit cu autobuze – traseul nr. 9 RAT Craiova, care va avea o stație provizorie la pista de la Fabrica de Avioane.  

  Astfel, pentru a asigura accesul spectatorilor la evenimentul Craiova Air Show,  în intervalul orar 10:00 – 18:00, RAT Craiova va asigura mai multe autobuze pe traseul 9, care vor circula la o frecvență de 15 minute.

          Pentru a vă bucura așa cum trebuie la Craiova Air Show, nu uitați să vă aduceți pălării, ochelari de soare, dopuri pentru urechi și umbrele.

Spectatorii vor putea urmări pe cerul Craiovei evoluții aviatice ale IAR 99 ȘOIM, produs la Craiova, unul dintre cele mai bune avioane de antrenament avansat din lume, zbor tactic C 27 J SPARTAN, formație de elicoptere IAR 330 PUMA, formația de înaltă acrobație Șoimii României cu aeronave EXTRA 300 SC, formații ULM cu aeronave BRISTELL, APOLLO FOX, CTSL, WT-9, SAVANNAH, formație de girocoptere CALIDUS, formație ZLIN, acrobație PLANOR, aeromodel MIG 29, salturi cu peste 20 de parașutiști.

La sol, participanții vor avea parte de display static cu IAR 93, IAR 99, Elicopter IAR 330 PUMA, IAR 823, EVEKTOR, CESSNA, EV, TW PIPER, TECNAM, APOLLO FOX, BLACKSHAPE, LEGEND 600, LAND AFRICA, GIROCOPTER CALIDUS, VL-3, MOTODELTAPLAN, SAVANNAH, CESSNA 182, AIRBUS A 320, COANDA 1910, VUIA 1906 și BALON CU AER CALD.

Iar surprizele nu se termină aici, vizitatorii evenimentului vor putea participa la numeroase activități conexe: zonă food & drinks, expoziție Facultatea de Aeronautică, expoziție de mașini vechi – Retromobil, dar și de motociclete, prezentare de tehnică și armament – Brigada Multinațională Sud-Est sau stand de promovare a ofertei educaționale a M.Ap.N. – Centrul Militar Zonal Dolj.

Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: Aeroportul Internațional Craiova, Aeroclubul României, Centrul de Cercetare, Inovare și Încercări în Zbor, Consiliul Județean Dolj, Avioane Craiova S.A., Statul Major al Forțelor Aeriene, Hawks of Romania, Instituția Prefectului Județul Dolj, Kiss FM Craiova.

Craiova Air Show este un eveniment din cadrul Zilelor Craiovei, ce se desfășoară în perioada 1-5 iunie 2023, în zonele special amenajate din municipiu, iar în zilele de sâmbătă (3 iunie) și duminică (4 iunie), pe scena din Piața Mihai Viteazul, iubitorii de muzică îi vor putea vedea pe No Antidote, Feli, Mario Fresh, Partydul Kiss Fm, Mash-UP, Connect – R, Grasu XXL Live Band și Irina Rimeș.

Pe toată perioada evenimentelor, în centrul municipiului, pe strada A. I. Cuza, craiovenii își vor delecta papilele gustative cu preparate atent pregătite de mâinile bucătarilor ce vin din toate colțurile țării la Food Truck Festival.

          Mai multe detalii despre evenimente, programul complet, anunțuri de ultim moment, puteți găsi pe pagina de facebook a Zilelor Craiovei (facebook.com/ZileleCraiovei2023) dar și pe site-ul Primăriei Craiova (primariacraiova.ro).

Serviciul Imagine

Primăria Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *