Lansarea volumului„Când ai venit pe jos din rai”, autor Nela Ene

0

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează luni, 29 mai 2023, începând cu ora 17.00, în sala „Academician Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului„Când ai venit pe jos din rai”, autor Nela Ene.

               Evenimentul, al cărui moderator este Camelia Radulian, îi are ca invitați pe  Ana Paraschivescu, Ion Munteanu, Dumitru Sârghie, Petrișor Militaru, Nicolae Marinescu și va include și un momente artistic, în interpretarea actorilor Roxana Mutu și Nicolae Vicol, urmat de un moment muzical, oferit de Mircea Suchici.

Nela Ene mi-a vorbit de la început despre soare. Este una dintre ființele care simt solar, într-o plenitudine de emoții. Se autodefinește ca venind din sud, dintre lanuri de grâu, crescute în cer, dintr-un loc în care lumina pare a răsări din pământ. Zâmbește când vorbește despre lungul drum spre școală, de soarele puternic al amiezii, canalizate sub pașii micuți, în singurătățile lanurilor.

     Pentru Nela Ene, poezia este o sursă terapeutică de împăcare cu lumea, de vindecare a sufletului, o modalitate de împlinire a cântecului ce vine din interior. „Când ai venit pe jos din Rai” devine, din acest punct de vedere, o mărturie a trecerii prin viață, care nu se poate materializa decât prin redescoperirea filonului poetic.”

Ana Paraschivescu, prefața volumului „Când ai venit pe jos din Rai”

Biroul de Presă al BiblioteciiJudețeneAlexandrușiAristia Aman”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *