Clubul Universitatea Craiova partener cu Apele Române Jiu la igienizarea malurilor Jiului

0

Antrenorul Eugen Neagoe și o parte a staff-ului tehnic, jucătorii Ștefan Baiaram, Mihai Căpățînă, Ionuț Vînă și Bogdan Vătâjelu, juniori ai oltenilor și jucătoare din echipa de fete, au fost prezenți alături de angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu la acțiunea de ecologizare a râului Jiu.

A fost igienizată zona podului Bucovăț, râul Jiu, de unde participanții au adunat peste 20 de saci de deșeuri (pet-uri, doze, hârtie, materiale de tot felul), vedeta în rândul gunoaielor găsite fiind o bara de mașină.

Jucătorii echipei din Bănie au dat un exemplu de educație civică, demonstrând că pentru o viață sănătoasă avem nevoie atât de sport, cât și de un mediu curat.

“Oricâte mâini ar aduna în urma altora și oricâte acțiuni de igienizare am desfășura, NU vom reuși să avem Ape Curate, un mediu curat, acolo unde omul NU vrea. Fără voința riveranilor de a avea ape curate, albiile râurilor vor fi mereu sufocate de deșeuri”- A.B.A Jiu.

Atât jucătorii echipei din Bănie, cât și reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj au arătat, încă o dată, că Fiecare gest contează!  iar pentru asta trebuie să fim responsabili!

De ce este importantă educația ecologică

Ea joacă un rol esențial în a ne ajuta să trecem de la conștientizarea problemelor de mediu, la acțiuni concrete, fie ele individuale sau colective.

Compartimetul Relații cu Presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *