AUR a prezentat Programul de guvernare în 15 puncte

0

            AUR a venit cu soluții concrete pentru guvernarea României! Am demonstrat că știm să facem opoziție, acum am făcut pasul următor și am prezentat soluțiile AUR pentru guvernarea țării în interesul românilor.

•          AUR este singura forță parlamentară de partea românilor!

•          Am arătat în mai multe rânduri și cu toate riscurile de rigoare, inclusiv în aceste zile în care noi ne batem pentru educația copiilor, pentru a ne putea păstra copiii acasă, pentru a ne păstra bogățiile naturale și a le folosi în beneficiul românilor.

Romania se afla intr-un moment de cotitură al evolutiei si istoriei sale.

•          Trăim o perioadă în care romanii nu mai cred in Guvern, nu mai cred in stat, nu mai cred in partide politice si in politicieni. Se simt tradati, sunt dezamagiti si, in acelasi timp, asteapta o speranță.

o          Cine sa implementeze un proiect de tara viabil in acest moment în România? Partidele vechi, partidele mari care s-au succedat la guvernare? Au avut puterea în mâinile lor și nu au făcut nimic pentru oameni, ci doar pentru ei și sinecurile lor.

În anul 2024, AUR trebuie să vină la guvernare!

•          România are nevoie astăzi de o schimbare radicală a politicii românești și a destinului nostru național. Această schimbare o poate face numai poporul român.

•          La fel cum s-a întâmplat în Italia și în alte state ale Europei, o forță suveranistă poate câștiga urmatoarele alegeri. Daca actuala coalitie si actualele partide care ne conduc de 33 de ani nu pot si nu vor sa imbunatateasca viata romanilor, noi credem cu tarie ca se poate.

Cum vom face schimbarea din 2024?

•          Trebuie să marcăm acest punct de cotitură și să facem pași de la deconstrucția României din ultimii 33 de ani, la reconstrucția României pentru următorii zeci de ani, astfel încât națiunea noastră să își recâștige demnitatea pierdută.

•          AUR este partidul care poate face această mișcare în destinul național, de la deconstrucție la reconstrucție!

•          Avem soluțiile, avem un plan serios, avem buna credinta, avem specialistii care să pună în aplicare programul de guvernare!

o          Am avut foarte multe de învățat pe parcursul ultimilor doi ani și jumătate de când AUR este în Parlament. Pe parcursul ultimelor luni au avut loc discuții cu experți în domeniile cheie pentru dezvoltarea României, iar la final au rezultate cele 15 capitole ale programului de guvernare și cele 150 de măsuri cuprinse în ele.

            Dintre acestea prezentăm doar o parte dintre ele:

a) eficientizăm administrația publică și valorificăm bogățiile naționale

Vom implementa o măsură votată de toți românii: 300 de parlamentari. Așa au votat românii, așa trebuie să fie.

Un guvern suplu și eficient! Maxim 12 ministere și maxim 50 de secretari de stat.

•          La ora actuală majoritatea celor 200 și ceva de secretari de stat nu au nicio atribuție. Au doar un birou mare, o secretară și câțiva consilieri, o mașină cu șofer și atât. Nu produc plusvaloare pentru români.

Putem unifica localitățile. AUR a lansat programul de guvernare la Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Motivul nu a fost intamplator. CCIR a venit cu o propunere catre noi pentru unificare teritoriala, pentru eficientizare administrativa, propunere care, in mare parte, corespunde viziunii noastre si care se regaseste in acest program de guvernare.

•          Nicio localitate nu va avea primărie în România dacă nu are cel puțin 5000 de locuitori.

•          AUR propune ca în locul fostelor primării să se mențină, pentru fiecare localitate cu mai mult de 1.000 de persoane, un birou informatizat de lucru cu cetățenii.

Reducem drastic numărul de membri de partid din administrația publică locală și centrală.

•          Nu e nevoie de aproape 500 de mii de membri de partid în administrația locală și centrală. Am pornit, de la începutul anilor 2000, cu 800 de mii de angajați la stat și am ajuns în această guvernare, care își propune eficientizarea cheltuirii banului public, să avem peste 1.340.000 de angajați la stat.

•          Nu ne deranjează angajații la stat și profesioniștii. Ba din contră, trebuie să îi încurajăm. Avem nevoie de o ierarhie a competențelor la nivelul statului român.

Având în vedere că Parlamentele din Polonia, Italia sau Portugalia își desfășoară activitatea în 5% din spațiul pe care îl avem la dispoziție la Palatul Parlamentului și văzând cum se plimbă foi între ministere și Parlament, propunem ca ministerele să fie mutate în clădirea Palatului Parlamentului.

•          Pentru început cele pentru care statul plătește bani grei, sute de mii de euro, milioane pe an pentru a fi găzduite.

AUR va înființa un program național în cadrul căruia vor fi prelucrate (primar, secundar, terțiar) bogățiile naturale.

•          Resursa financiară produsă de fiecare bogăție în parte va fi evidențiată public, zi de zi, ca parte a Fondului Suveran de Investiții, după modelul Norvegiei.

•          Fondul Suveran de Investiții va fi responsabil pentru administrarea resurselor naturale ale României, plasarea sumelor colectate în investiții cu risc scăzut în afara țării, acoperirea deficitului la fondul de pensii din câștigurile obținute și investiții în domenii cheie de interes național (energie, siderurgie, metalurgie șamd).

•          Fondul Suveran de Investiții va fi organizat sub forma unui fond de stat ce poate fi capitalizat din banii contribuabililor români, permițându-le acestora să devină acționari.

b) în plan economic și social

AUR propune și vom face o simplificare a fiscalității. Trebuie să rămână mai mulți bani la dispoziția firmelor românești și a salariaților români.

•          Pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro stabilim un impozit pe cifra de afaceri de 2%. Pentru companiile cu cifra de afaceri egală sau mai mare de 5 milioane de euro se va aplica un impozit pe profit de 16%.

Pentru cei care nu sunt corecți cu poporul român și care nu își declară profiturile în România se va institui o taxă de 1% din cifra de afaceri.

•          Societățile comerciale cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro vor plăti anual impozit pe profit de 16%, dar nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri.

Astăzi firmele românești sunt decapitalizate iar băncile oferă împrumuturi la dobânzi foarte mari, cămătărești. Anual mii de firme sunt închise pentru că sistemul bancar nu este un partener corect ci mai degrabă un vânător de chilipiruri.

•          Avem nevoie de bănci românești cum ar fi Banca de dezvoltare, Banca Agricolă și Banca Românească pentru Locuințe și Consolidare, bănci care să asigure finanțarea ieftină a economiei românești și nu una speculativă care distruge afacerile românilor.

Nu trebuie să uităm de românii care sunt dincolo de granițele țării, pentru că avem o Românie dincolo de România și trebuie să îi ajutăm pe acei români să își dezvolte afaceri, chiar și acolo unde se află azi.

•          Extindem activitatea CEC Bank în exterior, acolo unde avem comunități românești puternice, pentru a putea crea o rețea  internațională de magazine și produse românești.

Astăzi România nu mai produce aproape nimic. Capacitatea industrială de producție a țării a fost distrusă. Este nevoie să reconstruim economia țării.

•          Vom asigura finanțări nerambursabile parțial sau total de la bugetul de stat sau din fonduri europene pentru a sprijini industria prelucrătoarea a resurselor de care dispunem.

Astăzi povara ineficienței statului român cade pe umerii salariatului român. Cine le spune românilor că avem cele mai mici taxe din Europa îi minte.

•          Reducem drastic taxele, contribuțiile la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la un nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut.

•          Concomitent cu acest lucru vom crește gradual salariul minim până la valoare de 5.000 de lei brut

În timp ce unii vor să crească vârsta de pensionare, noi vă garantăm că în guvernarea AUR vârsta de pensionare nu va crește, iar pensiile vor trebui să asigure un trai decent, care să asigure acoperirea coșului zilnic.

România trebuie să își păstreze suveranitatea, iar moneda națională reprezintă unul dintre elementele de suveranitate ale statului român.

•          Nu vom renunța la moneda națională, nu vom adera la moneda unică euro și nu vom renunța la plățile efectuate în numerar.

•          Moneda fizică va exista în continuare și nu vom institui nici un mecanism digital de control al populației sau inginerie socială.

•          Românii trebuie să fie liberi să opteze dacă doresc să folosească numerar sau cardul.

c) nu există viitor fără sănătatea națiunii și fără o bună educație a națiunii

Oferim prioritate medicinii de prevenție, care a fost cu totul și cu totul lăsată deoparte, uitată, nu mai există dispensare la sate, nu mai există acces în spitale decât în mod foarte complicat, medicul de familie a ajuns un soi de funcționar care semnează o hârtie către medicul specialist.

•          Oferim medicului de familie un rol extins, astfel încât să rezolve repede cazurile importante, care nu necesită internare, degrevând astfel medicii specialiști.

•          Vom acorda o atenție specială diagnosticului timpuriu, printr-un program de prevenție pentru bolile la care suntem cei mai expuși noi, românii, care va cuprinde un set de analize și de controale gratuite.

Am prevăzut și decontarea serviciilor stomatologice de la Casa de Asigurări.

Pentru a avea o națiune sănătoasă trebuie să mâncăm sănătos.

•          Ne vom îngriji să oferim o alimentație sănătoasă pentru o viață sănătoasă, să oferim condiții pentru sportul de masă și pentru activități recreative, furnizând și sprijinul financiar în acest sens.

La capitolul infrastructură și dotări, renovăm sau construim, acolo unde este cazul, policlinici la 25.000 de locuitori. Nu trebuie să existe nicio zonă cu un asemenea număr de locuitori care să nu aibă măcar o policlinică.

•          Reducem timpul de așteptare pentru urgențe la cel mult 10 minute pentru pacient prin creșterea și înnoirea parcului de ambulanțe, dotate cu aparatură performantă și pe fiecare ambulanță să existe un medic și un asistent.

Vom muta unitățile de primiri urgențe din subordonarea DSU, care este controlat de o singură persoană, Raed Arafat, în cea a Ministerului Sănătății.

Învățământul trebuie să fie prioritar pentru un stat care veghează la viitorul națiunii.

•          Considerăm că este necesar să redăm demnitatea dascălilor prin salarizare și stimulente adecvate, oferirea de locuințe, statut, dotări și echipamente, precum și reducerea sarcinilor birocratice pentru a permite dascălilor să se concentreze pe activitățile didactice.

•          Reducem sarcinile birocratice de pe dascăli pentru a permite dascălilor să se concentreze pe activitățile didactice.

•          Corelarea sistemului de învățământ cu piața muncii.

o          Vom crea sau extinde licee pedagogice și vocaționale, precum și școli de artă și meserii.

o          Vom crește numărul de studenți cu 50% în următorii 10 ani, în special în domeniile în care lipsesc specialiști.

•          Vom reintroduce uniformele școlare. Ca element de distincție este și un motiv de mândrie că ești la o școală bună și, de asemenea, uniforma asigură un comportament adecvat al elevului în societate și la școală.

•          Vom organiza programe speciale în parteneriat cu asociațiile sportive, culturale, de mediu, de inginerie și știință, în ceea ce se numește „Școala de după Școală”, pentru pregătirea suplimentară a elevilor, după modelul Cluburilor de elevi și a Școlilor populare de artă de odinioară.

•          Vom organiza „Săptămâna Istorică”.

o          Toți elevii trebuie să găsească resurse de mândrie națională și să conștientizeze că noi avem specificul nostru, unicitatea noastră în lume, să o putem afirma.

o          Programul se adresează claselor I – XII, iar în cadrul acestuia vor fi organizate excursii și tabere la obiective istorice, precum și alte activități de cunoaștere și înțelegere a istoriei naționale. Programul se va adresa și copiilor români de peste hotare.

•          Ne propunem să investim masiv în cercetarea istorică, pentru că există foarte multe cetăți dacice descoperite de zeci de ani acoperite cu pământ, necercetate niciodată, din lipsa de fonduri.

o          Alte state fac turism enorm din artefactele lor și din siturile lor arheologice.

o          Am putea face și noi asta

Acum avem treabă. Trebuie să facem posibil ceea ce unii numesc imposibil. Urmatorul pas este ca acest program de guvernare sa ajunga in fiecare casa.

În perioada următoare, programul de guvernare prezentat public de AUR

Dacă vom face toate aceste lucruri asumate în programul de guvernare în primii 4 ani, românii vor avea foarte multe argumente pentru a ne menține la guvernare și a continua, pentru că acesta este doar începutul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *