Pe 6 Mai, de la ora 16:00, apărăm România

0

           Pe 6 Mai, vom protesta în fața Palatului Parlamentului, de la ora 16:00, pentru a bloca acțiunile antinaționale și anti-familie pe care guvernanații toxici le pregătesc.

            La Dolj, Poliția sună membrii AUR legat de protestul de mâine, ca să îi intimideze.

            La București ministrul Bode scoate în stradă țestoasele împotriva oamenilor pașnici.

            Cu toate acestea, vom fi mai mulți ca niciodată, iar vocea noastră va fi auzită.

            În aceste zile, colegii noștri, împreună cu Președintele Partidului, George Simion și Coordonatorul AUR Dolj, Ionel Gheorghe, au manifestat la Bruxelles în fața sediului Comisiei Europene împotriva discriminării românilor, în general, a agricultorilor și transportatorilor români în special, dar și față de refuzul aderării noastre la Schengen.

            Alianța pentru Unirea Românilor alături de sutele de români care muncesc din greu pentru fiecare leu în Belgia și țările vecine, au clamat la Bruxelles demnitatea, curajul, spiritul civic și imaginea unei Țări care își revendică locul în rândul țărilor respectate.

            După mulți ani în care politicieni români, plătiți cu munți de bani și răsplătiți cu privilegii regale, au dus la Bruxelles umilința, trădarea de Țară, ipocrizia și lașitatea, cu care și-au cumpărat și păstrat funcțiile, AUR a arătat că România este o țară demnă, care își apără interesele, resursele și cetățenii!

            Sâmbătă, 6 mai, vom protesta acasă, în București!

            Am luptat doi ani în Parlament, cu o putere coruptă, vândută și neputincioasă.

            Am atras atenția la fiecare cedare, la fiecare act de trădare a Națiunii române.

            Am ieșit mereu în față, cu riscul de a fi defăimați și atacați în permanență.

            Suntem singurul partid real de Opoziție din România și nu ne este frică de cei care au acaparat toate pârghiile puterii, care ne lovesc fără milă pentru independența noastră.

            În Parlament avem 10%. Doar cu acest procent nu vom putea să blocăm legile nocive pe care coaliția toxică vrea să le promoveze.

            Mâine vom protesta împotriva legilor antinaționale și anti-familie pe care coaliția de guvernare vrea să le impună împotriva românilor.

            Ieșim în stradă pentru copiii României, pentru păduri, pentru companiile care încă sunt ale Statului român, dar și pentru toate celelalte resurse pe care vor să ni le fure.

            Ieșim în stradă pentru a le spune guvernanților că nu mai acceptăm să ne impună reguli absurde și să ne trateze ca pe o colonie. Nu vrem să se mai atingă de viitorul acestei națiuni! Vrem să ne creștem copiii așa cum am făcut-o părinții, bunicii și străbunicii noștri, cu demnitate, frică de Dumnezeu, cu respect pentru oameni și Lege.

            Așteptăm oamenii din toate colțurile Țării să ni se alăture mâine în București!

            Avem nevoie de fiecare român, avem nevoie de mobilizarea și implicarea tuturor.

Coaliția toxică PSD-PNL-UDMR acționează împotriva intereselor românilor

            În această săptămână am asistat la un nou act de trădare națională din partea coaliției PSD-PNL-UDMR!

            Parlamentarii coaliției de guvernare au decis, la ordinul primit de la Klaus Iohannis, ca OMV să plătească o taxă de solidaritate mult mai mică decât ar fi trebuit, iar compania Black Sea Oil&Gas să fie scutită de plata contribuției de solidaritate.

            AUR s-a opus deciziei luate de coaliția de guvernare, atât în comisii, unde au fost adoptate amendamentele fără a exista cvorum, cât și în plenul Camerei Deputaților.

            Această taxă de solidaritate a fost impusă de Uniunea Europeană, care a sesizat că pe piața de energie s-a speculat în mod nerușinat.

            Însă, la reexaminarea legii naționale, Iohannis a cerut scoaterea din lege a tuturor acelor amendamente care ar fi permis taxarea OMV-ului la valoarea reală, dar și ca Black Sea Oil&Gas să nu mai plătească nimic.

            În realitate, s-a făcut un târg la Cotroceni după ce reprezentanții OMV au fost nemulțumiți de legea votată de Parlament în luna martie, iar compania Black Sea Oil&Gas a cerut Guvernului Ciucă o derogare de la plata taxei de solidaritate.

            Prin reexaminarea cerută de Iohannis cele două companii au primit ceea ce au vrut.

            Ce prevăd amendamentele propuse de PSD-PNL-UDMR:

            OMV plătește aproximativ 25% din cât ar fi trebuit să o facă în forma în care legea a ajuns la Cotroceni, iar Black Sea Oil&Gas este scutită de contribuția de solidaritate.

            Noua formă a legii, votată de majoritatea PSD-PNL-UDMR, lezează interesele Țării.

            Este inacceptabil ca OMV să plătească doar 25% din cât ar fi trebuit să plătească, iar compania care va exploata gazele din Marea Neagră, Black Sea Oil&Gas, să fie scutită integral, de orice plată a taxei de solidaritate.

            Este o altă cedare de neînțeles către o companie austriacă, într-o perioadă în care guvernul de la Viena provoacă României prejudicii materiale și de imagine imense, prin ținerea abuzivă a Țării noastre în afara spațiului de liberă circulație Schengen.

            Nu suntem de acord cu aranjamentele de culise făcute la Cotroceni în detrimentul românilor, dar în beneficiul unor companii străine!

            Ne vom opune în continuare, iar pe 6 Mai vom fi în stradă, acolo unde vă așteptăm pe toți, să apărăm interesele României, să oprim politicile antinaționale pe care Guvernarea extremistă PSD-PNL-UDMR le promovează.

Guvernarea Nicu și Marcel (sprijinită de USR) a trădat poporul român la cel mai înalt nivel, votând în comisiile parlamentare legea Orașelor-țarcuri, ”de 15 minute”!

            AUR a reușit, într-o primă etapă, retrimiterea la comisiile raportoare a acestui proiect de lege, propus de către Guvernul toxic PSD-PNL-UDMR împotriva românilor.

            În comisiile parlamentare nu au existat însă dezbateri serioase, parlamentarii PSD, PNL, UDMR și USR nevrând să asculte niciun fel de argumente, ba mai mult, nu au vrut nici măcar să acorde cuvântul societății civile pentru a se exprima pe această temă.

            PSD-PNL-UDMR și USR au votat în Comisiile parlamentare fără niciun fel de reținere ”pentru” proiectul care transformă orașele românești în adevărate închisori urbane. 

            AUR a fost SINGURUL PARTID CARE A VOTAT ÎMPOTRIVA ORAȘELOR-ȚARCURI!

            PLx 47/2023, legea „Orașelor de 15 minute”, nu face decât să instituie ghetoizarea și închisoarea urbană pentru cetățeni. Acest lucru nu a contat pentru ceilalți parlamentari.

            PLx 47/2023 face parte din seria de legi malefice, antinaționale, anti-familie, anti-români, pe care coaliția de guvernare le promovează. Ea face parte din același calup de legi ca și celelalte: PLx 143, 144 și 145 care afectează proprietățile și copiii României.

            Prin acest proiect se instituie un control total al Statului asupra modului în care cetăţenii se deplasează în oraşe, ba chiar şi asupra spaţiului de locuit, numărului de mașini, a parcărilor și a locurilor acestora şi chiar asupra numărului de rezidenţi la hectar.

            La fel ca și în cazul PLx 145 sau PLx 143, și această lege folosește cuvinte frumoase și complicate, dar este foarte nocivă.

            Proiectul de lege propus de Guvern ne va duce la un fel de „închisoare” urbană, la imposibilitatea de a ne deplasa. Va duce la impunerea transportului în comun sau alternativ și va face aproape imposibilă deținerea de către fiecare familie de români a unui autoturism personal, cu care să se poată deplasa liber.

            Legea „oraşului de 15 minute”, va lega oamenii de glie, distrugându-le libertatea de circulație și ce a mai rămas din visul lor pentru deplasări sau călătorii.

            Adoptarea acestei legi va avea consecințe dramatice. Prin impunerea unui astfel de model, cu introducerea unor taxe și restricții privind folosirea automobilului personal, se vor crea adevărate ghetouri urbane.

            Potrivit acestei legi, dacă nu înțeleg de vorbă bună, cetățenii vor fi „stimulați” să utilizeze „transportul public, mersul pe jos și bicicleta” prin „introducerea unor taxe de parcare și reducerea volumului de parcări pentru autovehicule”.

            Aceste obiective au fost asumate prin PNRR, un document al trădării naționale, încă ținut secret de actualul Guvern, ”negociat” de fostul ministru USR, Cristian Ghinea.

            USR-ul nu se află cu adevărat în Opoziție, susținând, evident, această inițiativă.

            Legea urmărește să ne reducă mobilitatea, prin „reducerea necesarului de deplasare și activarea spațiilor publice pe tot parcursul zilei, prin promovarea unui mix de utilizări rezidențiale și nerezidențiale”. 

            Cel mai probabil, acest proiect nociv va deveni lege, urmând a fi introdus chiar săptămâna viitoare la votul final, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională.

            AUR va lupta pentru respingerea acestei legi, pentru a opri orice taxe și impozite suplimentare, pentru libertatea de mișcare a românilor.

Luați mâna de pe proprietățile și copiii României! Românii ies în stradă

            O guvernare străină de drepturile și interesele fundamentale ale românilor ne impune legi în aparență frumoase și constructive, dar otrăvite, ca și mărul din poveste.

            Proiectul PL-x nr. 47/2023, deja aprobat de Senat și de comisiile avizatoare și raportoare, reglementează așa-numita ”mobilitate urbană durabilă”. Sub pretextul ”viitorului verde”, românilor li se pregătesc orașe-cușcă, precum în pandemie, care vor anula libertatea de mișcare și vor impune planuri de reorganizare a orașelor și de ”calmare” a traficului.

            Proiectul PL-x nr. 143/2023, de asemenea aprobat de Senat, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, va afecta proprietatea publică, punând la îndoială însăși raţiunea deţinerii de către Stat și de unităţile administrativ-teritoriale a întreprinderilor publice, cu revizuirea politicii de participare a Statului în economia națională. 240 de regii ale statului, incluzând Salrom, Hidroelectrica și Romsilva vor fi privatizate, încălcând cele mai elementare principii legale.

            În România, bogăţiile de interes public fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice și sunt inalienabile. Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin Constituție şi aparţine Statului român sau unităţilor administrativ-teritoriale. Legea națională nu permite ca acestea să fie date unor firme sau companii care reprezintă interese străine, ci numai în administrarea regiilor autonome ori instituţiilor publice, sau pot fi concesionate ori închiriate sau pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.

            Proiectul PL-x nr. 144/2023, adoptat de Senat, urmărește  modificarea şi completarea legii executorilor judecătoreşti și va permite ca românii și proprietățile lor să fie executate silit de orice executor din Europa, inclusiv Elveția, chiar prin e-mail, creând serioase probleme pentru proprietatea privată a românilor.

            În fine, proiectul PL-x nr. 145/2023, aflat într-o sinistră succesiune cu cele anterioare, și el adoptat de Senat, este un alt măr otrăvit, care declarativ își propune să prevină separarea copiilor de familiile lor, însă în realitate urmărește efectul total opus. Potrivit proiectului, prețul pus de capii Uniunii Europene pe acesta și cele similare este unul fabulos: 30 miliarde euro.

            Românii vor ieși în stradă sâmbătă, 6 Mai, la porțile Parlamentului, căruia i se va cere să apere și să reprezinte interesul suprem național și legea fundamentală a Țării și să nu îi umilească pe români în propria Țară. Vă așteptăm pe toți alături, să salvăm România!

Spunem STOP violenței și extremismului în viața publică și în Parlamentul României

            Creșterea AUR în sondaje pare să determine o creștere în spirală a violenței politice.

            Reprezentanții partidelor aflate la guvernare au răbufnit în ultima perioadă la adresa reprezentanților AUR și au generat mai multe manifestări extreme, care le trădează frica și neputința în fața românilor.

            Tonul l-a dat, așa cum am sesizat public încă de luna trecută, chiar șeful Guvenului, generalul plagiator Nicolae Ciucă, senator de Dolj și Președinte al PNL, cel mai decorat militar român de către puterile străine. Acesta a cerut PNL și aliaților săi să atace AUR, disperat de situația PNL în sondaje și exasperat de creșterea AUR. Mai mulți parlamentari PNL, în frunte cu purtătorul de cuvânt al Partidului, deputat de Dolj, au ieșit public la atac împotriva AUR, cu lozinci extremiste. La Craiova, PNL are un procent cu o singură cifră.

            Duetul ”Nicu și Marcel” funcționează sincronizat.

            La scurt timp, a venit rândul PSD să atace AUR, în moduri deosebite ca violență.

            Zilele trecute a avut loc incidentul de la Voluntari unde o echipă AUR care distribuia anunțul legat de protestul din 6 Mai a fost atacată pe domeniul public cu violență verbală și fizică absolut îngrijorătoare, de lacheii primarului PSD Pandele, nimeni altul decât soțul ministrei PSD a Familiei, Gabriela Firea, promotoarea proiectului antinațional al legii de separare a copiilor de familie, pe care AUR l-a dezavuat categoric în Parlament.

            Momentul Voluntari a prevestit manifestări uluitoare în Parlamentul României.

            La scurt timp după aceea, mai mulți reprezentanți ai societății civile, care au asistat la dezbaterile pe legea de separare a copiilor de familii, care s-au desfășurat în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, condusă de Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui,  au fost insultați și bruscați pe holurile parlamentului de acesta. Cetățenii respectivi au fost insultați în mod repetat de Adrian Solomon, fiind făcuți ”golani și nesimțiți”, deputatul PSD trântind efectiv ușa peste aceștia, motivând că ”de-aia au balamale și clanță”.

            Pentru a servi intereselor companiilor petroliere OMV și Black Sea Oil&Gas, care să fie scutite în totalitate sau aproape în totalitate de taxa de solidaritate, Deputatul PSD a stabilit luni seară, mult după terminarea programului de lucru al Camerei Deputaților, o ședință a Comisiei de Muncă pentru ziua de marți, la ora 9, cu încălcarea flagrantă a Regulamentului Camerei Deputaților, Articolul 53 alin. (1), care prevede obligativitatea convocării comisiei de către preşedintele acesteia cu cel puțin 24 de ore înainte.

            Ședința s-a ținut la ora stabilită de deputatul PSD, cu o altă încălcare a Regulamentului Camerei Deputaților, respectiv a Articolului 53 alin. (3), care impune ca şedinţele comisiei să se desfăşoare regulamentar în prezenţa majorităţii membrilor.

            În calitate de Membru al Comisiei de Muncă, Deputatul AUR de Dolj, Ringo Dămureanu, nu a putut fi prezent la ședința acestei Comisii, în acel interval orar fiind programat să susțină o declarație politică la sala de plen.

            Cu toate acestea, cel iritat a fost tot deputatul PSD Adrian Solomon, cel care a încălcat repetat Regulamentul Camerei Deputaților, spre a favoriza interesele companiilor cu capital străin și a defavoriza interesele naționale ale României.

            La intrarea în sala de plen, miercuri, la ora 10, Adrian Solomon a venit direct la Deputatul AUR de Dolj, Ringo Dămureanu, insultându-l și înjurându-l inclusiv de mamă. ”Ești prost”, ”du-te la școală”, ”te-a făcut mă-ta prost”, așa s-a adresat deputatul PSD, în timp ce mai mulți deputați PSD aflați în sală urmăreau pasiv, fără să intervină.

            Deputații AUR Antonio Andrușeac și Dan Tănasă au observat momentul și au intervenit imediat, mustrând reprezentantul PSD de Vaslui în Parlament. Aceștia nu l-au jignit și nu l-au atins pe deputatul PSD, contrar a ceea ce a susținut ulterior presa plătită cu bani grei din banii publici de către PSD, din subvenția pentru partidele politice.

            Nu au avut loc ”îmbrânceli” și nici ”agresiuni fizice” în sala de plen, în afara oribilei agresiuni verbale a deputatului PSD la adresa deputatului AUR Ringo Dămureanu, cel din urmă ocupând în Parlament funcția de Președinte al Comisiei pentru Constituționalitate.

            ”Vina” deputatului AUR Dan Tanasă de a-și fi strigat cu voce tare sau țipete uluirea și dezaprobarea a fost o reacție absolut firească în calitate de coleg și nu se poate pune în balanță cu conduita cel puțin grobiană a deputatului huligan PSD Solomon.

            În declarațiile publice pe care le-a făcut agențiilor de presă și televiziunilor acreditate la Parlament și în conferința de presă susținută de AUR imediat după incident, deputatul Ringo Dămureanu a spus că regretă că asemenea scene se petrec în Parlamentul României, referindu-se atât la încălcarea Regulamentului Camerei, cât și la maniera extremistă de a se comporta a deputatului PSD Adrian Solomon.

            Adrian Solomon este un parlamentar care are  antecedente serioase în ceea ce privește manifestările sale violente.

            Dintr-un document oficial – o interpelare făcută în Parlament de un deputat – am aflat că șirul derapajelor lui Solomon nu este deloc de neglijat.

            În 2011, deputatul Marian Dan Mihai expunea la tribuna Parlamentului faptele de ”vitejie” ale lui Solomon:

            „În noaptea de 17 spre 18 noiembrie, colegul nostru împreună cu viceprimarul PSD de Bârlad (…) au chelfănit doi inspectori de la Asociaţia pentru drepturile producătorilor de fonograme din România şi un poliţist care-i însoţea pe aceştia în misiunea de control pe care o efectuau la Clubul “Iguana” din Bârlad”.

            Din aceeași luare de cuvânt am aflat că Adrian Solomon a mai fost implicat într-un conflict și în perioada în care el era viceprimar la Bârlad. Atunci i-a spus prefectului că-i ”rupe capul” dacă îl va vizita în instituție.

            Seria incidentelor continuă: „în toamna anului 2008, de faţă cu oficiali ai instituţiei menţionate, l-a agresat verbal pe primarul comunei Perieni, într-o încercare de a stabili limitele administrativ-teritoriale ale municipiului Bârlad şi ale comunelor limitrofe” se arată în interpelare, unde se mai menționează și un alt incident, petrecut în 2009, când actualul deputat PSD Solomon s-a angajat într-un conflict fizic împotriva unui șofer din primărie.

            De la momentele respective, aflăm din presă că Adrian Solomon, deputat fiind, a fost personaj principal într-un alt episod rușinos, în care s-a ales cu o amendă pentru injurii și provocare de  scandal într-un loc public din Capitală. Este vorba despre episodul în care a făcut scandal la o shaorma-rie din București, în care a avut o dispută și cu organele legii.

            Mai exact, în 2020, deputații PSD Adrian Solomon și colegul său Irinel Stativă s-au ales cu amenzi de 1.600, respectiv 1.000 de lei, pentru perturbarea liniştii publice, după ce au intrat, după miezul nopţii, într-un restaurant de tip fast food din centrul vechi al Bucureștiului și au făcut scandal, fiind chemată poliţia. Presa a citat martori care au susţinut că deputaţii PSD le-ar fi spus şi poliţiştilor sosiţi la faţa locului că “nu îşi cunosc locul în ierarhie” şi că “oricum sunt plătiţi din banii lor”, iar purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a confirmat că deputatul Solomon și colegul său au manifestat un comportament agresiv şi le-au adresat jigniri polițiștilor, fiind sancţionați cu amenzi pentru adresare de injurii şi provocare de scandal în loc public.

            Între scandalurile pe care le face, Adrian Solomon este ocupat și cu termopanele din județul Vaslui.

            Deputatul PSD a uitat să treacă în declarația de avere o firmă a soției care are 34 de contracte pentru a pune termopane în comunele cu primari PSD din Vaslui.

            Comuna Gherghești are atât de multe contracte cu firma pe care Solomon a uitat să o treacă în declarația de interese încât probabil au pus uși de termopan și la intrarea în localități.

            Atunci când bârlădenii se duc la Spitalul municipal ”Elena Beldiman” cu probleme medicale, ar trebui să știe că unele medicamente lipsesc din cauză că managerii au avut de achitat facturi către firma deputatului bătăuș al PSD. 

            Aceștia sunt extremiștii pe care partidele aflate la Putere PSD și PNL îi trimit în Parlamentul României. Atât se poate. Speriați de faptul că Poporul nu-i mai vrea, răbufnesc violent și duc politica spre o zonă violentă, pe care trebuie să o respingem răspicat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *