Poșta Română a livrat colete – cadou la ușile veteranilor de război

0

București, 29 aprilie 2023 – Peste 1000 de colete-cadou din partea Statului Major al Forțelor Terestre au fost distribuite gratuit de Compania Națională Poșta Română către toți veteranii și văduvele de război, în semn de recunoștință pentru cei care sărbătoresc astăzi Ziua Veteranilor de Război.

Coletele au fost distribuite în cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război“, care s-a desfășurat pentru al treilea an consecutiv, în perioada 20 – 29 aprilie. Aceasta este organizată de Ministerul Apărării Naționale, pentru a aduce apreciere și prețuire veteranilor și văduvelor celui de-Al Doilea Război Mondial.

Poșta Română a participat și la pregătirea pachetelor pentru veterani: 580 au fost pregătite la Cercul Militar Național de către militari și personalități culturale și artistice. Restul au fost pregătite la Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc de elevii militari, alături de personalități civile din șase județe și militari cu cele mai înalte grade.

Poșta Română este alături de acțiunile militarilor, cărora le apreciem spiritul de sacrificiu și întreaga muncă depusă. Prin distribuirea coletelor pentru veteranii de război și văduve, Compania a realizat în primul rând un proiect de suflet. În același timp, însă, dovedim și cu acest prilej că ne luăm în serios rolul de partener strategic al statului român“, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

Distribuirea pachetelor prin Poșta Română către veteranii de război din întreaga țară s-a realizat începând de joi. Echipele au fost constituite din personal al unităţilor militare,  voluntari, precum și membri ai asociațiilor și organizațiilor neguvernamentale de profil. 

29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Națională. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). De Ziua Veteranilor, în anul 2020, erau aproximativ 4.100, toţi trecuţi de vârsta de 90 de ani. Mai sunt alături de noi doar pentru câţiva ani şi această comoară de preţ va dispărea. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Și România a plătit scump pentru onoarea de a fi român”, precizează Ministerul Apărării Naționale pe pagina dedicată Zilei Veteranilor de Război.

În ultimii ani, numărul veteranilor s-a diminuat considerabil. În 2022 mai aveam 1.791 de veterani și văduve, iar acum – 1.069.

Astăzi, de ziua Veteranilor de Război, Compania Națională Poșta Română își exprimă prețuirea pentru cei care nu au știut ce înseamnă frica atunci când au apărat fiecare centimetru al pământului românesc.

Comunicare și Relații Publice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *