Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj, la datorie cu ocazia  minivacanței de 1 Mai

0

Cu prilejul minivacanței de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi angrenate în misiuni specifice, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, în zona de responsabilitate.

            Peste 60 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la manifestarea cultural – artistică Festivalul Primăverii organizată în orașul Filiași în zilele de sâmbătă, duminică și luni, precum și la activitățile desfășurate cu prilejul sărbătoririi Zilei Comunei Mischii, ce vor fi organizate duminică, 30 aprilie a.c.

            De asemenea, în această perioada, peste 250 de jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj vor participa la misiuni de menținere a ordinii publice, atât independent cât și în sistem integrat, cu polițiști din cadrul I.P.J. Dolj, în zone aglomerate, piețe sau târguri de sărbătoriorganizate în zona de competență.

            Concomitent cu misiunile de ordine publică planificate, vor fi asigurate şi măsuri specifice de pază şi protecţie instituţională la obiectivele aflate în responsabilitatea jandarmilor doljeni, precum și în zona conductelor de transport produse petroliere.

            Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestările organizate în spațiul public, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

           De asemenea, recomandăm cetăţenilor, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmiloraflați în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *