Administrația Bazinală de Apă Jiu: Săptămâna aceasta am fost un pic Verde, un pic Altfel

0

Cu brațele și porțile larg deschise, așa au fost primiți copiii, elevii și studenții unităților de învățământ de către colegii de la nivelul Administrației Bazinale de Apă Jiu.

Colegii din Laboratorul  Calitatea Apei – Administrația Bazinală de Apă Jiu –  au jucat rolul de “Verde și Altfel” pe tot parcursul acestei săptămâni, fiind pentru  preșcolarii și elevii  unităților de învățământ din Craiova profesorii preferați.

Peste 500 de  preșcolari, elevi și studenți s-au bucurat în aceste zile, fiind în același timp curioși să descopere apa, atât ca și cădere care produce energie, dar și ca ecosistem încărcat de viață.  Amintim aici câteva școli și grădinițe ai căror elevi și cadre didactice ne-au trecut pragul în această perioadă: Grădinița cu PP “Căsuța cu Povești” Craiova, Școlile Gimnaziale Alexandru Macedonski, Mihai Viteazul, Elena Farago, Mircea Eliade, Mihai Eminescu din Craiova, Școala Gimnazială Filiași, Școala Gimnazială Radovan, Colegiul Național Carol I (clasele IX-a), Grădinițele din Petroșani.

Cu ajutorul specialiștilor noștri de la Laboratorul de Calitate a Apei, Centrului de Intervenție Rapidă, Exploatarea Lucrărilor Hidrotehnice, Formațiile de Lucru, copiii au descoperit și redescoperit lumea complexă a gospodarilor de apă.

Informațiile interesante oferite cu drag despre meseria lor s-au întors înapoi înzecit sub formă de energie, zâmbete și optimism transformând aceste zile într-unele cu adevărat “altfel” pentru toți cei prezenți.

Experimentele realizate, ustensilele și aparatura din Laborator, materialele și utilajene folosite la intervenții, funcționarea unui baraj, toate acestea au fascinat școlarii, aceștia luându-și angajamentul că vor folosi ce au învățat și vor reveni cu plăcere de fiecare dată.

Compartimetul Relații cu Presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *