Liberalii craioveni cer primăriei investiții pentru deblocarea traficului și 2000 de mașini în programul Rabla Local

0

Miercuri, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferință de presă susținută de consilierii municipali Teodor Sas și Marinel Florescu.

Teodor Sas s-a referit la problema traficului din oraș, care este, în opinia sa, scăpat de sub controlul municipalității.

În scurt timp, traficul în oraș va fi blocat, dacă nu se intervine” a spus consilierul liberal.  El a dat mai multe exemple, cum ar fi intersecţia străzii Tehnicii cu Calea Bucureşti unde este nevoie de un pasaj suprateran, traficul fiins blocat zilnic pe Calea Bucureşti.

De asemenea, lipsa parcărilor din oraș este unul dintre motivele care duc la îngreunarea traficului.S-au achiziționat terenuri de milioane de euro pentru parcări. În afară de parcarea de acum 10 ani nu s-a construit nimic în centrul orașului. Și atunci de ce s-au cheltuit milioane de euro pe terenuri?”, a întrebat consilierul liberal.

Un alt motiv pentru care se circulă greu în oraș este legat de sistemul de semaforizare de pe Calea București care nu este corelat. Deși consilierii liberali au ridicat această problemă în Consiliul Local Craiova, executivul nu a catadicsit să ofere vreun răspuns.

Teodor Sas s-a mai referit și la lucrările de asfaltare care se fac în momentul de față în oraș. ”Am să dau un exemplu. Săptămâna aceasta a început să fie decopertată strada Caracal, deşi nu avea nevoie de o reparație capitală. Am solicitat clarificări executivului și mi s-a spus că sunt reparații locale. Or, aici nu este vorba despre reparații locale.” a afirmat Teodor Sas care a mai adăugat că există multe alte străzi care au nevoie de intervenții.

În continuarea conferinţei, consilierul PNL a atras atenţia asupra faptului că pensionarii de peste 70 de ani nu mai beneficiază de gratuitate pe transportul în comun, indiferent de cuatumul pensiei. ”Noi am mai avut o conferinţă de presă în care am solicitat ca pensionarii cu pensie de până la 2.500 de lei să beneficieze gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Doamna primar nu a vrut acest lucru, a acceptat ca doar pensionarii cu pensii de până la 1750 de lei să beneficieze de transport gratuit. Până acum, pensionarii de peste 70 de ani aveau gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Odată cu acea Hotărâre de Consiliu, asumată de doamna primar,  pensionariicu vârsta de peste 70 de ani nu mai au gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Am primit sesizari din partea foarte multor persoane cu privire la faptul că au fost verificaţi de controlorii din mijloacele de transport în comun şi li s-au rupt abonamentele emise anterior, pe motiv că numai sunt valabile”, a declarat Teodor Sas, consilier local PNL.

Marinel Florescu s-a referit la unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Local Craiova, cel referitor la programul rabla local.

”Prin programul guvernamental, Primăria Craiova poate solicita fonduri pentru înlocuirea a 5.000 de autovehicule uzate. Dar municipalitatea dorește să înlocuiască doar 200 de mașini? De ce?” a întrebat consilerul local care a mai spus că nu înțelege pe ce estimări s-au bazat cei din Primărie când au propus această cifră. De aceea, consilierii liberali vor propune ca numărul să fie ridicat la 2.000.

În continuarea conferinţei, consilierul liberal, preşedinte al Organizaţiei Seniorilor Liberali din Dolj a făcut referire la pregătirile interne pentru campania electorală din anul 2024. În acest sens fiind organizate alegeri la toate nivelurile la organizaţiile de tineret şi de femei, urmând ca în data de 8 mai a.c seniorii liberali să-şi stabilească conducerea naţională în cadrul Congresului Seniorilor Liberali.

Biroul de presă al PNL Dolj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *