„Lacul lebedelor”, de Ziua Internațională a Dansului

0

Opera Română Craiova sărbătorește Ziua Internațională a Dansului cu premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor”, sâmbătă, 29 aprilie și duminică, 30 aprilie 2023, de la ora 19.00, în Sala Cercului Militar.

Una dintre capodoperele baletului clasic, compoziția lui Piotr Ilici Ceaikovski, în versiunea coregrafică a lui Marius Petipa și Lev Ivanov,  va fi prezentată în premieră, în această săptămână, de Opera Română Craiova pe scena Cercului Militar.

Cu o adaptare și punere în scenă create de Andrei Scharaev (Cehia) și o scenografie de YevhenHurenko (Ucraina), cele două reprezentații îl vor avea la conducerea muzicală pe maestrul Dumitru Cârciumaru. Rolurile principale vor fi interpretate de OksanaBondareva (Rusia) – Odette/Odile, Nicolai Nazarchevici (Moldova) – Siegfried, Vasili Bogdan (Moldova) – Rothbart și Ion Breahna (Moldova) – Bufonul, alături de Orchestra și Baletul Operei Române Craiova.

Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită în întreaga lume în data de 29 aprilie, este celebrată de Opera Română Craiova prin prezentarea unuia dintre cele mai iubite și mai des reprezentate spectacole de balet din istoria artelor. „Lacul lebedelor” continuă să fascineze publicul de toate vârstele prin felul în care muzica impresionantă și grația desăvârșită a mișcărilor dansatorilor spun emoționanta poveste despre iubire, trădare, sacrificiu și forța vindecătoare a iertării.

Încă mai pot fi achiziționate bilete pentru cele două reprezentații pe:https://iticket.ro/event/lacul-lebedelorși la agenția Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă, Bulevardul Ilie Balaci nr. 6, 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro

Spectacolele Operei Române Craiova sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *