Lansarea volumului Biserica Ortodoxă și clerul militar din monarhia habsburgică între Pacea de la Carloviț și Primul Război Mondial (1699-1914)

0

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova,organizează vineri, 28 aprilie 2023, în Sala „Dinu C.Giurescu” a Bibliotecii Județene, începând cu ora 12.00, lansarea volumului Biserica Ortodoxă și clerul militar din monarhia habsburgică între Pacea de la Carloviț și Primul Război Mondial (1699-1914).

     Evenimentul este organizat în cadrul Atelierelor de lectură Synaxis,în prezența autorului Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca.

La lansarea volumului Biserica Ortodoxă și clerul militar din monarhia habsburgică între Pacea de la Carloviț și Primul Război Mondial (1699-1914)vor lua cuvântul Lucian Dindirică, istoric și manager al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj și Gabriel Nedelea, critic literar și cercetător științific în cadrul Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

Moderatorul evenimentului este pr. Lucian Bot, cercetător științific în cadrul Muzeului Cărții și Exilului Românesc.Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia Aman”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *