Nicolae Giugea, amendamente la Legea Educației inspirate de Adriana Săftoiu

0

Deputatul PNL a participat ieri la o dezbatere pe tema educației, în legătură cu persoanele cu deficiențe de auz, alături de Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial și autor al unui volum pe această temă.

Nicolae Giugea: „Am organizat la Craiova o primă întâlnire având ca subiect legislația din domeniul educației care se referă la persoanele cu deficiențe de auz. La întâlnirea care a avut loc la Liceul Tehnologic Special “Beethoven” Craiova a participat Adriana Săftoiu, autoarea cărții ”Simfonia semnelor” și cea care a inițiat legea 27/2020. Conform acestei legi LSR (limba semnelor române) este recunoscută drept limba maternă specifică persoanelor surde și/sau hipoacuzice.

Aplicarea acestei legi este esențială pentru că ea ar permite elevilor cu deficiențe de auz să susțină examenul de bacalaureat în LSR și nu în limba română.

Întâlnirea cu elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic Special “Beethoven” a fost extrem de utilă, pentru că s-au discutat lucruri concrete despre cum poate fi sprijinită această comunitate, care este prea puțin valorizată de actuala societate.

În conferința de presă la care am participat alături de Adriana Săftoiu și Daniel Ion – inspectorul școlar general al ISJ Dolj ne-am referit la aceeași problemă. În plus am spus că am inițiat un amendament la Legile Educației, aflate acum în dezbatere parlamentară care le armonizează cu legea 27/2020.

Sunt convins că acest amendamente vor fi aprobate și că acest lucru va fi în sprijinul comunității elevilor cu deficiențe de auz.

Îi mulțumesc Adrianei Săftoiu pentru prezența la Craiova și Mihaelei Jianu și lui Daniel Ion pentru sprijin, precum și conducerii și colectivului de la Liceul Tehnologic Special “Beethoven” pentru găzduire. Sunt convins că împreună putem sprijini acești copii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *