Nou pavilion multifuncțional în incinta UMS Amărăștii de Jos

0

Un nou imobil destinat sectorului sanitar a fost construit în incinta Unității Medico-Sociale (UMS) Amărăștii de Jos, printr-o investiție de 1,5 milioane de lei, finanțată din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Dolj.

Realizarea clădirii, care a fost dată în folosință joi, permite creșterea capacității de internare a acestei structuri din subordinea CJ Dolj, cu un rol important pentru comunitățile din zonă, dovadă fiind și faptul că paturile de care dispunea unitatea erau complet ocupate.

„Consiliul Județean a finanțat o nouă construcție care asigură o mai bună funcționalitate pentru UMS Amărăștii de Jos. Sunt 1,5 milioane de lei investite în această clădire, aspect care ne-a permis să creștem capacitatea Unității Medico-Sociale de aici, numărul de paturi urcând în acest fel de la 32 la 42.

În imobilul pe care astăzi îl dăm în folosință am putut amenaja spații administrative, o farmacie, o sală destinată recuperării medicale, un depozit pentru medicamente și un altul pentru alimente“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

La eveniment au mai participat vicepreședinții CJ Dolj Antonie Solomon și Mihai Neațu, administratorul public al județului, Cosmin Durle, primarul comunei Amărăștii de Jos, Constantin Dinu, precum și directorul Unității Medico-Sociale, Loredana Diaconu.

Noul pavilion multifuncțional din incinta UMS Amărăștii de Jos, cu o suprafață de 300 de metri pătrați, a fost construit printr-o investiție în valoare de 1.491.587,43 lei, inclusiv TVA, contractul de lucrări fiind încheiat cu Proluni Structuri SRL. Realizarea imobilului a permis relocarea compartimentelor fără caracter medical din clădirea principală a unității, spațiile eliberate fiind astfel reamenajate ca saloane pentru internarea unui număr suplimentar de pacienți.  

BIROUL DE PRESĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *