BNR, educație financiară pentru salariații Poștei Române

0

București, 6 aprilie 2023 – Angajații Poștei Române vor avea parte de cursuri de educație financiară din partea specialiștilor BNR, ca rezultat al unui parteneriat semnat între Compania Națională Poșta Română și Banca Națională a României.

Cursurile se înscriu într-un proiect pilot ce va fi derulat timp de un an și sunt structurate pe mai multe module, după cum urmează:

  • sistemul bancar și sistemul monetar, cu accent pe elementele de siguranță ale banilor românești, evoluția numerarului în circulație, falsurile și detectarea lor;
  • plățile și importanța lor pentru economie – numerarul versus mijloace de plată fără numerar, instrumente de plată electronice: card, internet banking și mobile banking – avantaje și riscuri;
  • rolul și atribuțiile băncii centrale, caracteristicile băncilor comerciale vs. instituțiile financiare nebancare.

          Proiectul pilot răspunde obiectivelor celor doi parteneri cu privire la conturarea unei strategii naționale de educare ce ar putea să contribuie la creșterea incluziunii financiare a populației în zonele urbane și rurale din România, în special în locurile unde serviciile financiare sunt slab reprezentate. 

În trecut, Poșta a modernizat România prin simpla circulație a informațiilor. Iar când a fost inventat sistemul de pensii, acest lucru iarăși a însemnat modernizare, revoluție, chiar. În continuare, credem foarte mult în destinul acestei Companii de a moderniza și de a educa România. Infrastructura teritorială de care dispune Poșta Română, reprezentată de peste 5.500 de unități la nivel național, precum și contactul direct al salariaților cu publicul, sunt o oportunitate pentru crearea unor vectori importanți de multiplicare a mesajelor și creștere a incluziunii financiare în mediul rural”, a declaratValentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

    “Acest parteneriat se înscrie în strategia multianuală a BNR de acțiune în domeniul educației financiare, care prevede extinderea activităților și programelor sale și la nivelul publicului adult, precum și dezvoltarea unor proiecte interinstituționale care să aibă ca obiectiv educația la locul de muncă. Pe de altă parte, acest proiect răspunde preocupărilor aflate pe agenda băncii centrale, dar și a organismelor internaționale cu privire la necesitatea creșterii incluziunii financiare în România”, au declarat reprezentanții Băncii Naționale a României.

          Proiectul constituie prima etapă de educație financiară a personalului Companiei Naționale Poșta Română și va fi urmat de un program de instruire financiară pe termen lung.

Comunicare și relații publice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *