Rezultate de excepție în Craiova la campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice!

0

Acțiunea de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice ce a avut loc în perioada 31 martie – 1 aprilie în Municipiul Craiova, dincolo de faptul că a atras atenția comunității asupra importanței colectării selective a aparatelor electrice, electronice sau electrocasnice uzate, vechi sau defecte, a avut o rată de participare impresionantă și rezultate de excepție: peste 15.000 kg de deșeuri electrice adunate în 2 zile de colectare!  

Cei aproximativ 200 de deponenți care au ales să se debaraseze corect şi responsabil de obiectele nefolositoare provenite din echipamente electrice şi electronice au participat la o tombolă cu premii, a cărei extragere a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Craiova, iar câștigătorii sunt:

  • Amza Ion – 1 mașina de spălat
  • Buzatu Mihai – 1 cuptor cu microunde
  • Toma Ioana – 1 mașină de găurit
  • Dumitru Mihaela – 1 mașină de găurit
  • Ebâncă Dumitru – 1 șurubelniță electrică
  • Olteanu Mihaela – 1 șurubelniță electrică
  • Cotoalbă Iuliana – 1 mixer
  • Piticu Marian – 1 mixer
  • Amiri Luminița – 1 prăjitor de pâine
  • Băleanu Dorin – 1 prăjitor de pâine

Campionii incontestabili ai acestei campanii sunt craiovenii care au înţeles importanţa colectării şi reciclării deşeurilor electrice şi s-au implicat remarcabil în acţiunea de colectare.

Primăria Municipiului Craiova și eColectare, în calitate de organizatori,  mulțumesc locuitorilor din Craiova și tuturor celor implicați în desfășurarea acestei campanii, subliniind fapul că este esențial să înțelegem că deșeurile electrice reprezintă o realitate, care trebuie gestionată responsabil: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materii prime și materiale necesare pentru fabricarea produselor noi. 

Efortul de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor electrice aduce beneficii multiple: reduce poluarea prin tratarea, în fabrici de reciclare specializate, a deșeurilor electrice – multe din ele cu potențial periculos; reduce încărcarea gropilor de gunoi; redă circuitului de producție materii prime care, altfel, s-ar pierde.

Colectarea selectivă a aparatelor electrice, electronice sau electrocasnice uzate, vechi sau defecte continuă. Centrul de Colectare DEEE din Craiova primește deșeuri electrice și preia comenzi de ridicare de la domiciliu pe baza comenzilor telefonice la numărul 0752 568 092sau prin formularul de comandă on-line de pe www.eColectare.ro.

eColectare.ro este un serviciu specializat autorizat pentru colectarea și managementul deşeurilor electrice, cu raportare corectă și completă a categoriilor și cantităților colectate către autoritățile de mediu.

Ai grijă de mediu și de orașul tău! 

Alege să respecți întreaga comunitate și mediul înconjurător!

Colectează selectiv deșeurile electrice!

Serviciul Imagine

Primăria Municipiului Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *