O echipă de studenți de la UCv participă la Concursul internațional de procese simulate în arbitraj comercial internațional “Willem C. Vis”

0

O echipă de studenți ai Facultății de Drept, din cadrul Universității din Craiova, formată din Andreea-Gabriela Anca, Diana Damir, Maria Lăcraru, Remus Sincu și Veronica Bujac participă în perioada 31 martie – 4 aprilie la cea de-a 30 ediție a Concursului internațional de procese simulate în arbitraj comercial internațional “Willem C. Vis”.
La Viena, în cadrul etapei orale, echipa Facultății de Drept a Universității din Craiova va întâlni următoarele 4 echipe în rundele generale: Charles University (Rep. Cehia), Universidade Salvador (Brazilia), University of Georgia (Georgia) și Griffith University (Australia). La această ediție aniversară sunt prezente, la Viena, 379 de echipe din întreaga lume.
Echipa a fost antrenată de drd. Andra Camelia Ionescu (avocat în cadrul societății de avocatură CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP) și Sofia Cozac (arbitru și avocat în cadrul societății de avocatură Stratulat Albulescu).
În pregătirea studenților pentru concurs, au mai fost implicațe și Alina Leoveanu (Counsel al Camerei de Comerț Internațional din Paris) și Laura Capătă (avocat în cadrul societății de avocatură CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP).
Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul îmbină dreptul contractelor și arbitrajul internațional. El reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial.
Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind contractele de vânzare internațională de mărfuri. Competiția cuprinde 2 etape. Etapa scrisă implică redactarea cererii reclamantului și a răspunsului pârâtului. Etapa orală implică susținerea argumentelor părților prin pledoarii, la Hong Kong și/sau Viena.
Participarea la concursul Willem Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală, pregătind efectiv și temeinic studenții în marile cabinete din țară și din străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *