Târgul de carieră în IT Jobs4IT 2023, la Universitatea din Craiova

0

     Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, în parteneriat cu Facultatea de Științe, Departamentul de Informatică au organizat vineri, 31 martie, Târgul de carieră în IT - Jobs4IT 2023. 


Evenimentul s-a desfășurat în clădirea centrală a Universității din Craiova, str. A. I. Cuza, nr. 13, între orele 09:00 – 17:00, standurile firmelor fiind amenajate în holul central, dar și în foaierul Aulei “Mihai I al Romaniei”.
     Jobs4IT 2023 a fost deschis oficial, la ora 09:00, de conducerea Universității din Craiova, dar și de reprezentanții companiilor participante. Au fost prezente 26 de companii din Oltenia și din țară, partenere ale Universității din Craiova, cu activitate în domeniul IT și domenii conexe, care oferă locuri de muncă, dar și stagii de practică, internship-uri și burse. 
 

„Domeniul IT este unul de importanță capitală, nu numai pentru cele două facultăți organizatoare, dar și pentru întreaga UNiversitate din Craiova și vă asigur că eforturile noastre în acest domeniiu vor continua. Universitatea din Craiova a câștigat recent un proiect de 6 milioane de euro prin care vom finaliza procesul de digitalizare al universității. În plus, în curând, împreună cu Consiliul Județean Dolj, vom depune un proiect de 20 de milioane de euro pentru realizarea unui parc tehnologic IT pe structura blocului S 200, așa că suntem încrezători că Universitatea din Craiova va deveni pol de dezvoltare în domeniul IT. Vreau să mulțumesc partenerilor noștri, celor 26 de firme participante, care au astfel posibilitatea să-i cunoască pe studenții și absolvenții noștri și să-și aleagă viitorii specialiști din domeniul IT de aici”, a declarat rectorul Universității din Craiova, Cezar Spânu.

Evenimentul se adresează studenților, masteranzilor și absolvenților de la Universitatea din Craiova, precum și elevilor și celor interesați de dinamica și oportunitățile pieței IT din regiune și nu numai.
     La standurile companiilor participante au fost realizate prezentări, au avut loc discuții sau interviuri și au fost efectuate experimente demonstrative.
     În cadrul târgului, participanții au putut lua parte și la workshop-ul E-NFORMATION&IEEE. De asemenea, compania Netrom a oferit premii pentru elevi și studenți în cadrul unei tombole organizate în fața Aulei „Mihai I al României”.
     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *