O haită de șacali a atacat o fermă de oi de pe raza localității Rojiște

0

In dimineața zilei de 12 martie, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a fost înștiințat de primarul localității Rojiște că, pe parcursul nopții trecute, o haită de șacali a atacat o fermă de oi de pe raza localității.

Prefectul s-a deplasat la fața locului împreună cu Andrei Butaru, directorul Direcției Sanitar Veterinare Dolj și cu reprezentantul fondului de vânătoare din zonă, pentru a vedea care este situația și cum se poate interveni de urgență.

Din cercetările specialiștilor, este vorba de 33 de capete de oi și miei ucise și două oi rănite, care se află sub supraveghere medicală.

La fața locului este, din această dimineață, comisia de evaluare pentru a stabili pagubele. Imediat după ce comisia își va încheia treaba, specialiștii de la DSV vor preleva probele de la oile ucise, după care va fi neutralizată zona prin îngroparea cadavrelor.

Comisia de evaluare este formată din primarul localității, un reprezentant al Direcției Agricole și un reprezentant al Agenției de Mediu.

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a făcut deja demersuri de informare și solicitare la minister pentru mărirea cotei de vânătoare a șacalilor, în condițiile în care aceștia s-au înmulțit foarte mult și sunt periculoși.

Dan Diaconu urmeaza să ia legătura cu ministrul Mediului pentru a-i expune direct problemele si pentru urgentarea măsurilor în zonă.

“În această dimineață, am fost anunțat că, pe parcursul nopții, o haită de șacali a atacat o fermă din localitatea Rojiște. Din păcate, atacul șacalilor s-a transformat într-un adevărat măcel: 33 de oi și miei uciși, alte câteva oi rănite. Acestea din urmă se aflăa acum sub supraveghere medicală.

În acest moment, o comisie se află la fața locului. Împreună facem toate demersurile pentru a-i ajuta o pe fermieri să își recupereze pagubele. Zona va fi neutralizată pentru e evita orice pericol.

Pentru ca nu este primul caz de acest gen înregistrat în Dolj în ultimele săptămâni, noi am făcut deja solicitare către Ministerul Mediului pentru mărirea cotei de vânătoare. Este o reală problema cu șacalii, mai ales că ei pot fi vânați doar noaptea, iar legea le interzice acest lucru vânătorilor. Vom încerca sa găsim o rezolvare. Vânătorii sunt în zonă și aici și la Călărași, dar atribuțiile lor sunt limitate.”, a declarat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu.

                                                                                                                Biroul de presă

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *