Craiovenii își pot plăti taxele și impozitele la roboței

0

Cetățenii Municipiului Craiova au la dispoziție un nou mod, simplu și ușor, de a-și achita taxele și impozitele locale – și anume prin Stațiile de Plată SelfPay.

Plata se face simplu și durează câteva minute, fără a mai fi nevoie ca persoanele care plătesc contribuțiile locale să se deplaseze la casieriile Direcției Impozite și Taxe.

Contribuabilii pot achita taxele și impozitele locale la cele 88 de Stații de Plată SelfPay din Craiova, dar și la oricare dintre cele 9.000 de Stații de Plată SelfPay din țară.

Ce se poate plăti?

Plățile care se fac la Stațiile de Plată SelfPay sunt plăți precum impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa de parcare, taxa specială de salubrizare, amenzi, chirii etc.

Cum se face efectiv plata?

Odată ajuns la Stația de Plată SelfPay, contribuabilul (persoană fizică sau juridică) este identificat fie prin scanarea codului de bare de pe decizia de impunere anuală sau de pe somație, fie prin introducerea CNP/CUI sau a numărului său unic de rol fiscal.

Staţia de Plată va afișa atât lista cu obligațiile de plată existente la data respectivă, cât și suma (sau sumele) ce trebuie achitată pentru fiecare obligație în parte. Contribuabilul va putea identifica doar datele și informațiile de pe rolul unic fiscal unde este titular, iar apoi poate efectua plata folosind fie numerar, fie prin card bancar (la locațiile unde această opțiune este disponibilă). Ulterior, Stația de Plată SelfPay va elibera chitanța care atestă cuantumul sumelor plătite și destinația acestora (impozite sau taxe).

În cazul plăților în numerar, Staţiile de Plată SelfPay oferă rest sub forma unui bon valoric care poate fi utilizat pentru tranzacții ulterioare (inclusiv plăți de utilități), în rețeaua SelfPay.

Plățile obligațiilor pot fi parțiale sau integrale.

Locațiile Stațiilor de Plată SelfPay pot fi identificate accesând următorul link: https://selfpay.ro/localizare/

Pentru plata integrală a impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren, impozitului pe mijloacele de transport, efectuată până la 31 martie 2023, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10%.

Serviciul Imagine

Primăria Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *