Asociația CEDRU, în parteneriat cu Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Craiova, implementează proiectul EcoShades

0

ECO SHADES

Proiect dezvoltat în cadrul programului ”Mindchangers: Regions and youth for Planet and People”

Ref: EuropeAid/160048/DH/ACT/Multi

”Raising public awareness of development issues and promoting development education in the European Union”

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația CEDRU – Centrul de Excelență pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, în parteneriat cu Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Craiova,implementează, în perioada 01.11.2022-31.12.2023,proiectul EcoShades,care se derulează în interiorul proiectului cadru “Mindchangers – Regions and youth for Planet and People” (CSO-LA/2020/415-010), având drept scop conștientizarea tinerilor cu privire la schimbările climatice și la nevoia de a proteja mediul înconjurător și, în acelaşi timp, de a promova cetățenia activă prin intermediul dezbaterilor, campaniilor și al activităților ecologice, astfel încât vocea tinerilor să producă schimbări pozitive asupra generației lor.

                În acest context, elevii Liceului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova vor desfășura în data de 02.03.2023 activitatea „Legământ pentruPământ”, care se înscrie în Campania de conștientizare privind sănătatea mediului înconjurător.

                Activitatea are ca obiectiv sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea consumului responsabil, a reciclării și colectării selective a deșeurilor pentru stoparea dezechilibrelor ecologice care afectează biodiversitatea și pun în pericol sănătatea omului.

La campanie vor participa un număr de 45 de elevi de liceu care vor putea fi remarcați prin ținuta personalizată cu logo-urile proiectului, coordonați de 5 cadre didactice. Elevii vor distribui flyere cu mesaje referitoare la probleme, ținte, soluții și beneficii pentru o dezvoltare durabilă, în comunitatea din vecinătatea școlii. 

Mai multe informații referitoare la activitatea CEDRU sunt disponibile la adresa https://cedrucraiova.wordpress.com/.

Președinte CEDRU,

Prof. Mihaela BRUMAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *