DA PACEM, DOMINE – Concert coral extraordinar

0

MIERCURI,  22 FEBRUARIE  2023,  ORA  19:00

DA PACEM, DOMINE

Concert coral extraordinar

CORALA  ACADEMICĂ 

A  FILARMONICII  „OLTENIA”

DIRIJOR

VICTOR  STOICA

La pian

CORINA  STĂNESCU

            Concertul coral extraordinar DA PACEM, DOMINE dirijat de tânărul muzician VICTOR STOICA – miercuri, 22 februarie 2023, ora 19:00 – aduce publicului Filarmonicii Oltenia mesajul de speranță și armonie, atât de dorite în actualul context generat de războiul din Ucraina. În program sunt lucrări din perioada Renașterii până în epoca actuală, pagini muzicale universale la care se adaugă creații românești semnate de Corneliu Cezar și Vasile Spătărelu. La pian va acompania CORINA STĂNESCU, solist instrumentist al simfonicului craiovean.

            În program:

Corneliu Cezar: „Eugen Jebeleanu” din suita corală „Flăcări și roți”

Ivan Kozlov aranj. Victor Stoica: „Clopote de seară”

Ola Gjeilo: „Ubi Caritas”

Jacques Arcadelt: „Il bianco e dolce cigno”

Anton Bruckner: „Graduale”

Jean-Philippe Rameau aranj. Joseph Noyon: „La Nuit”

Edward Elgar: „My love dwelt in a Northern land”

Edvard Grieg: „Ave maris stella”

Arvo Pärt: „Da pacem Domine”

Josef Gabriel Rheinberger: „Abendlied”

Edward Elgar: „Lullaby”

Vasile Spătărelu: „Floare albastră”

Jake Runestad: „Let my love be heard”

Sheldon Curry: „Down to the River to Pray”

Stefano Puri: „Holy innocents”

Ralph Carmichael: „A quiet place”

Leonard Cohen aranj. Roger Emerson: „Hallelujah”

B. Graham & R. Lovland aranj. Joseph M. Martin: „You raise me up”

VICTOR  STOICA – dirijor

            Victor Stoica, născut pe 4 august 1989, originar din Bucureşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia dirijat-orchestră, sub îndrumarea c.d.a. dr. Petru Andriesei. A colaborat în calitate de artist liric sau dirijor cu numeroase formaţii corale precum Tedeum Laudamus, Cantus Domini, Euterpe, Acapella, Etheros şi Corul Academic al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Pasionat de compoziţie şi de aranjamente corale, a redactat cu entuziasm partituri atât pentru ansamblurile mai sus menţionate cât şi pentru Filarmonica Piteşti, Zuralia Orchestra şi Simfonic Mirea. Activitatea sa concertistică numără proiecte artistice de muzică religioasă şi laică, vocal simfonică şi acapella desfăşurate atât în România, cât şi în Grecia, Germania, Austria, Franţa, Belgia, Statele Unite ale Americii, Rusia şi Egipt. Este fascinat de dirijori precum Carlos Kleiber, Leonard Bernstein şi Sergiu Celibidache şi se delectează adesea cu audiţii ale simfoniilor interpretate sub bagheta acestora.

CORINA  STĂNESCU – solist instrumentist (pian)

Apreciata muziciană Corina Stănescu a studiat pianul mai întâi la Craiova, cu profesoara Mariana Ilie şi apoi a absolvit, în anul 1983, Academia de Muzică din Bucureşti, specializarea pian, la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu. În perioada studenţiei a realizat înregistrări la Radio Bucureşti, a susţinut recitaluri la Ambasada Ungară şi a participat la Festivalul Tinerelor Talente de la Râmnicu Vâlcea. Împreună cu Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia“ a interpretat lucrări de referinţă din repertoriul naţional şi universal şi a participat la numeroase turnee concertistice ale Filarmonicii craiovene întreprinse în străinătate. Datorită performanţelor sale interpretative de o calitate indubitabilă, Corina Stănescu se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate. În prezent desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia“, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament – corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova. Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră – de la creaţii ale marilor compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.

                Biletele se achiziționează online accesând link-ul de mai jos:

https://www.entertix.ro/evenimente/13830/concert-coral-22-februarie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

            De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni, marți, joi, orele 10:00-14:00/ miercuri și vineri 17:00 – 21:00. Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

            Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

            ————————————————————————–

            Ramona Bădescu

            Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova

            Tel. 0734 38 55 26

            http://www.filarmonica-oltenia.ro/
            https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
            https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *