Filarmonia OLTENIA Craiova, HOPE Season, VINERI, 20 IANUARIE 2023, ORA 19:00, EAST MEETS WEST

0

Filarmonia OLTENIA Craiova, HOPE Season, VINERI, 20 IANUARIE 2023, ORA 19:00, EAST MEETS WEST

ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  “OLTENIA”

DIRIJOR

SVILEN  SIMEONOV – Bulgaria

            ”East meets West” este concertul dirijat de artistul de reputație internațională SVILEN SIMEONOV (Bulgaria) pe scena filarmonicii oltene – vineri, 20 ianuarie 2023, ora 19:00 – în cadrul HOPE Season. Lumea antică orientală din celebra operă „SAMSON și DALILA” de CAMILLE SAINT-SAËNS va contrasta puternic cu romantismul muzical occidental din creația compozitorului german JOHANNES BRAHMS. Totodată, acest concert deschide un proiect complex al Filarmonicii OLTENIA, și anume, integrala simfoniilor și lucrărilor concertante de Johannes Brahms.

            La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii OLTENIA va fi muzicianul Svilen Simeonov – dirijor principal al Orchestrei Sofia Sinfonietta, al Filarmonicii de Stat din Vidin și director muzical și dirijor șef al Orchestrei Sofia Amadeus. Svilen Simeonov s-a impus ca unul dintre cei mai importanți dirijori din Bulgaria. A fost distins cu titlul ”Muzicianul Anului”, alături de orchestra Sofia Amadeus (1999) și cu Premiul ”Lira de Aur”, alături de Sofia Sinfonietta (2007 -2012). Maestrul Simeonov a dirijat în aproape toate sălile de concerte prestigioase din lume, printre care se numără: Sala Filarmonicii din Berlin, Musikverein Sala de Aur–Viena, Concertgebouw–Amsterdam, Sala Victoria – Geneva.

*

            Opera ”Samson și Dalila” de CAMILLE SAINT-SAËNS este de o virtuozitate uluitoare, captivând prin strălucirea muzicală și expresivitatea dramatică. Aceste calități sunt evidente în celebra Bacchanale, dansul orgiastic, condus de percuție, care precede distrugerea templului filistin de către Samson, în actul al III-lea.

*

            Simfonia nr.1 în Do minor, op.68 a fost finalizată de BRAHMS în anul 1876, fiind rezultatul unor îndelungate frământări creatoare. Viziunea lui Brahms asupra simfoniei este înfăţişată întru totul în această primă sa realizare de acest gen. Concepţia devenirii constante a muzicii conduce acţiunea sonoră cu o desăvârşită stăpânire a unităţii şi fluenţei sonore.

            Biletele pentru acest concert se achiziționează online accesând link-ul de mai jos:

https://www.entertix.ro/evenimente/14415/concert-simfonic-20-ianuarie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

                De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri, orele 10:00-18:00. Detalii la se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

                Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

                ————————————————————————–

                Ramona Bădescu

                Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova

                http://www.filarmonica-oltenia.ro/
                https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
                https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *